Fanoušci chtěli vytvořit ultimátní Call of Duty, Activision pohrozil žalobou
Call of Duty Novinka Fanoušci chtěli vytvořit ultimátní Call of Duty, Activision pohrozil žalobou

Fanoušci chtěli vytvořit ultimátní Call of Duty, Activision pohrozil žalobou

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Ambiciózní projekt se vydání zřejmě nikdy nedočká.

Reklama

Tvůrci fanouškovského projektu s názvem sm² více než dva roky pracovali na vlastní ambiciózní verzi Call of Duty, která měla nabídnout mapy, zbraně a mechaniky z různých dílů této série v jednom balíčku. Autoři této rozsáhlé modifikace s arkádovější hratelností nejprve využívali engine z původního Modern Warfare 2.

Před několika měsíci ale přešli na modernější základ z Modern Warfare Remastered. Zároveň hráčům slibovali, že výsledný produkt nabídnou zdarma. Zvyšujícího se zájmu o tento projekt si ale kromě fanoušků série všimli také zástupci Activisionu, u kterých se snažení o vydání „ultimátního“ Call of Duty s pochopením nesetkalo. Jeden z tvůrců sm² obdržel od Activisionu požadavek na ukončení vývoje projektu.

Pokud by tak vývojáři neučinili, podnikl by Activision právní kroky. Autoři se proto rozhodli práce na modifikaci ukončit, o čemž hráče informovali na Twitteru. Fanoušci pod příspěvkem zareagovali děkovnými zprávami směrem k tvůrcům za dosavadní práci a zároveň kritikou Activisionu, jehož rozhodnutí se s příliš velkým pochopením nesetkalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama