FIFA 22 ve Spojeném království zaostává za předchůdcem
Animal Crossing: New Horizons Novinka FIFA 22 ve Spojeném království zaostává za předchůdcem

FIFA 22 ve Spojeném království zaostává za předchůdcem

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Stále se ale jedná o letošní nejsilnější start.

Reklama

Už dlouho jsme tady neměli žebříček nejprodávanějších krabicovek ve Spojeném království, avšak vydání nového ročníku fotbalové simulace FIFA si o to určitě říká, jelikož zrovna v této lokalitě fotbalem víceméně žijí.

Proto není úplně s podivem, že se FIFA 22 umístila na špičce žebříčku, kdy se aktuálně jedná o zdejší nejsilnější letošní videoherní start. Ovšem prodeje fyzických verzí série stále klesají, kdy i přes toto umístění se nového ročníku prodalo o 35 % méně než v případě předchozího. Podíl jednotlivých platforem pak byl zaokrouhleně následující: 41 % pro PS4, 27 % pro Xbox One, 23 % pro PS5, 5 % pro Nintendo Switch a 4 % pro Xbox Series X/S.

Na druhém místě se posléze drží stálice Mario Kart 8: Deluxe, která zaznamenala 15% navýšení prodejů oproti předchozímu týdnu.

Novinka Sonic Colours Ultimate se dostala na příčku třetí, kdy více než 50 % jejích prodejů pocházelo z Nintendo Switch varianty. Další nováček v podobě Hot Wheels Unleashed se pak spokojil se čtvrtou pozicí, kdy se nejvíce dařilo PS5 verzi.

A jelikož sem dorazily další kusy PlayStationu 5, tak se dařilo i exkluzivitám, jako je Spider-Man: Miles Morales (6. místo a vzrůst prodejů o 165 %), Ratchet & Clank: Rift Apart (11. místo a vzrůst o 321 %) a Ghost of Tsushima: Director's Cut (19. místo a vzrůst o 134 %).

Propady ovšem zaznamenalo Lost Judgment (40. místo a 76% pokles), Deathloop (12. místo a 41% pokles) či Death Stranding: Director's Cut (vypadlo ze žebříčku kompletně).

Deset nejprodávanějších krabicovek uplynulého týdne ve Spojeném království:

  1. FIFA 22
  2. Mario Kart 8: Deluxe
  3. Sonic Colours Ultimate
  4. Hot Wheels Unleashed
  5. Minecraft pro Switch
  6. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. F1 2021
  9. Grand Theft Auto V
  10. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama