Fiktivní Red Bull X1 v Gran Turismo 5
Gran Turismo Novinka Fiktivní Red Bull X1 v Gran Turismo 5

Fiktivní Red Bull X1 v Gran Turismo 5

Jakub Hladík

Jakub Hladík

3

Adrian Newey je konstruktér vítězných formulí 1 ve stáji Red Bull. Autory hry Gran Turismo 5 nenapadlo nic jiného, než ho donutit vytvořit fiktivní prototyp.

Reklama

Red Bull X1 se možná nikdy neobjeví v reálném světě. Přesto láme rekordy v rukou formulového jezdce Sebastiana Vettela. Vůz, u kterého chtěl Newey ukázat, jak by vypadalo špičkové závodní auto, kdyby se nemuselo přihlížet na předpisy. Při závodech F1 v japonské Suzuce s ním Sebastian zajel čas 1:11, tedy skoro o 20 sekund rychleji, než v reálu se svým monopostem Red Bull.

Není taky divu, jelikož X1 má výkonnější motor, je lehčí a dosahuje vyššího mechanického přítlaku. Pod kapotáží se nachází turbínový motor o výkonu 1483 koní. Při celkové váze 545 kilogramů pak není problém dosáhnout maximální rychlosti 349km/h o 50% dříve, jak formule 1.

Samotné Gran Turismo 5 bude obsahovat 1000 vozů a přes 60 závodních tratí. Patří mezi 6 her pro PlayStation 3, které budou k dispozici ve 3D, obsahujíc vylepšení jako poškození, změny počasí i denního a nočního režimu. Přesný den vydání není aktuálně známo, ale Sony očekává, že pravděpodobně předvánoční datum oznámí do konce října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama