Filmové Borderlands v recenzích propadlo
Novinka Filmové Borderlands v recenzích propadlo

Filmové Borderlands v recenzích propadlo

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

13
Platformy HBO Film Kuaishou Filmy/Seriály

Fanoušci série z výsledku zřejmě nadšení nebudou.

Reklama

Včera vstoupil do českých i světových kin film Borderlands. Zároveň s tím padlo embargo na recenze, díky kterým se k nám dostávají první verdikty. Pohled na jednotlivá hodnocení vcelku jasně napovídá, že dlouhou dobu vznikající snímek zklamal. Jakkoli nebyly před uvedením očekávání diváků ani fanoušků samotné herní série nijak nadsazené, tak je těžké aktuálně o filmu mluvit jinak než jako o propadáku. 

Podle údajů na známém agregátoru Metacritic, na kterém je aktuálně k dispozici 23 recenzí od novinářů, film disponuje průměrným hodnocením 29 %. Obdobná kritika je dobře patrná také na Rotten Tomatoes nebo ČSFD. V jednotlivých recenzích jsou často zmiňovány například otravné hlášky, nepříliš povedený humor i chybějící atmosféra, která zdobí jednotlivé videoherní díly

Kritice se nevyhnul ani samotný scénář a herecké výkony jednotlivých protagonistů. Spíše ojedinělé pozitivnější ohlasy poté vypichují odlehčený styl celého snímku a Jacka Blacka v roli Claptrapa. Navzdory tomu je ale zřejmé, že se film Borderlands zařadí do zástupu nepovedených filmových adaptací videoher. 

Fanouškům série tak nezbývá nic jiného, než si spravit chuť u některé z her. Například třetí díl z roku 2019 se shodou okolností dočkal bezplatné aktualizace s určitými vylepšeními.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama