FIM Motocross World Championship
Preview Článek FIM Motocross World Championship

FIM Motocross World Championship

Daniel Kremser

Daniel Kremser

6

Lehké a pekelně rychlé stroje v kombinaci s dlouhými skoky jsme tu už měli a vždycky nás bavily. Dokáže ale vykouzlit ze stejných přísad zábavu i Milestone?

Reklama

Minulý rok studiím majícím něco společného se závodními hrami zrovna nepřál. Dočkali jsme se zavření jak Bizarre Creations tak i Black Rock Studios. O to více nás překvapilo stále se držící italské studio Milestone, které se kvalitními hrami moc chlubit nemůže. Ještě dnes se v noci budíme celí zpocení při vzpomínce na ďábelské SBK!

Proto nás oznámení nové závodní hry s cejchem Milestonu trošku vyděsilo. Možná i něco více než jen to, ale náš hysterický záchvat je teď opravdu vedlejší. Ostatně časy se mění a i z tohoto italského studia jednou musí vzejít kvalitní hra, snad. Tedy pokud vůbec ošuntělou budovu v centru Milána se sporadicky omítnutými stěnami a kancelářemi plnými pochybných plakátů vůbec považovat za herní studio. Co však ztrácí na prostředcích, to dohání velice mladý tým na pracovním zapálení. Alespoň se to říká, tak uvidíme co je na tom pravdy.

Vzhůru do bláta

Po vzoru Codemasters, kterým se s Dirtem povedl kolosální úspěch, si i v Miláně řekli, že blátivé závody přitáhnou mnohem více hráčů, než suchopádné motorky nebo nedej bože hra, jež se vydává za simulátor WRC, jezdí se v ní 50 a ještě se odvažuje nosit triko s oficiální licencí.

Ne, hrou naplánovanou na letošní únor není nic menšího, než pořádně blátivý a akční motocross s "překvapivým" názvem FIM Motocross World Championship. Ano, bohužel je tady zase ta ďábelská licence, která vedla ke zkáze již několika her jmenovaného studia. Kolik hráčů proboha zná jména jako Ricky Carmichael nebo Ryan Villopoto. My teda určitě ne!

Adrenalinová jízda

Když se ale vykašleme na trochu zaujaté vyhledávání chyb, objevíme poměrně slušně vypadající hru. Hru plnou nekonečných skoků, pekelně rychlých strojů a samozřejmě pestrobarevné krajiny, nabízející tolik možností k vyřádění.

Trošku to vypadá, jako kdyby to tady někdo hned napoprvé přehnal s energy drinkem. Ale to určitě není na škodu. Podobných arkád jak řemen jsme už pár viděli a když nic jiného, určitě nebyly nudné a nechyběly jim koule tak jako jiným hrám italských vývojářů.

Dobrou zprávou je i fakt, že se prý nemáme bát striktního dodržení licence. Takové tratě by naopak měly být mnohem více podle představivosti tvůrců. Dočkáme se tedy typických stereotypů. V Německu mají plno továren, Brazílie je plná jen samých pralesů a ve Francii pak nemůže chybět venkov s romantickou krajinou a polorozpadlou vesnicí.

Pololetecký simulátor?

Na papíře to začíná znít zajímavě, ale jaké to je ve skutečnosti? Rozhodně nečekejte žádnou revoluci! Přece je to závodní hra od průměrného studia. Takže závodění v té nejklasičtější formě nás určitě nemine. Naštěstí má hra přeci jen nějaký ten trumf v rukávu.

Tratě jsou totiž pěkně členěné a skokánky opravdu povedené. Vývojáři vystihli beztížný stav na jedničku. Díky povedenému ozvučení a efektnímu rozmazání obrazu vás hra doslova vtáhne přímo na trať. Dokonce se zde v omezené podobě objeví i možnost provádět efektní triky. A pozor, dostupných jich bude rovnou kulaťoučkých 35. Celkově se tak prozatím můžeme chystat na kombinaci Nail'd s Pure a to určitě nezní špatně.

Závodění a nic navíc

Proto trošku zamrzí ryze standardně zpracovaná kariéra. Licence asi jen tak někoho neuchvátí. Zachránit to už může jen avatar s vylepšovatelnými atributy. Sami jsme zvědavi, jak podrobně tento aspekt v Milestonu ztvární. Nakonec ani ten tuning by určitě nebyl na škodu.

My naneštěstí v moc propracovaný systém nevěříme. Určitě ne po přiznání producenta, který hru vykreslil jako co nejjednodušší bez zbytečných věcí navíc. Tady by mělo jít hlavně o ryzí radost z ulítlého závodění plného adrenalinových momentů. Je ale určitě potěšující, s jakou jistotou tvůrci vystupují. Tak uvidíme, zda jim po vydání to sebevědomí trošku nespadne.

Přinejhorším zábavná hra

Jak jen se ten svět mění. Donedávna bychom se asi nebáli říci, že Milestonu by škoda nebyla. Avšak po prohlédnutí jejich poslední hry už si tak jistí rozhodně nejsme. Pořádně naboostované závody totiž vždycky bavily a není žádný důvod si myslet, že v případě licencovaného motocrossu tomu bude jinak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama