Final Fantasy VII Remake se nám konečně představil v pořádných gameplay záběrech
Final Fantasy VII Remake Novinka Final Fantasy VII Remake se nám konečně představil v pořádných gameplay záběrech

Final Fantasy VII Remake se nám konečně představil v pořádných gameplay záběrech

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4

Cloud Strife v trochu akčnějším podání

Reklama

Tisková konference Square Enix odstartovala první pořádnou várkou gameplay záběrů z Final Fantasy VII Remake, ukazující především nový soubojový systém a boj s bossem.

Ještě předtím jsme ale dostali možnost zhlédnout překopané intro samotné hry, které působí jednoduše skvěle a nechybí ani ikonický Cloudův skok z rozjetého vlaku. Posléze nás producent Yoshinori Kitase ujistil, že díky překopanému vyprávění a zcela novému uchopení hry, je remake vhodný i pro úplné nováčky, kteří se sérií nemají žádné zkušenosti. Takže se nebojte. Do objevování krás Midgardu se můžete pustit i bez předchozích znalostí.

To hlavní se ovšem odehrálo příchodem Neala Pabona, který ve Square Enix zastává pozici managera. Ten s sebou přinesl právě ony avizované gameplay záběry, představující nový soubojový systém. Pryč je klasický tahový systém, jenž můžeme znát z klasických JRPG her a ze starších dílů této série. Předělávka se inspiruje spíše v systému Final Fantasy XV, takže veškeré vaše potyčky probíhají v reálném čase. Zároveň se dočkáme řetězení do všemožných komb, majících silnější účinek na nepřátele. Nebude chybět ani taková vychytávka jako zpomalení času, které umožní lepší naplánování, užití podpůrných itemů a v neposlední řadě i efektivnější odpravení záporáka.

S remakem se vrací přirozeně i staří známí, kde některé z nich budeme moci i plně ovládat. V ukázce jsme z nich mohli vidět Barreta Wallace. Na závěr vidíme zápas s jedním z bossů, kteří budou ve hře tvořit trochu větší výzvu. V takovém souboji se určitě bude hodit vzájemná kooperace všech členů v partě.

Celý gameplay můžete zhlédnout zde:

Na konci bloku věnujícího se Final Fantasy VII Remake nám hlavní ředitel Tetsuya Nomura, jenž pracoval i na původní hře, přinesl prodlouženou verzi ukázky, kterou jsme mohli vidět včera, při oznámení data vydání, které bylo stanoveno na 3. března 2020 pouze pro PS4. V ní jsme konečně dostali i rychlý pohled na hlavního záporáka Sephirotha a na Tifu Lockhart, kamarádku hlavního protagonisty z dětství.

Na samotném závěru se ale ukrývalo překvapení v podobě dvou speciálních edic. První je klasičtější Deluxe edice obsahující navíc steelbook a soundtrack na disku. Ta zajímavější je edice pojmenovaná 1st Class Edition, v níž najdete to samé jako v předcházející, ale k tomu dostanete navíc speciální artbook a především figurku hlavního protagonisty Clouda Strifea pózujícího na své věrné motorce Hardy Daytona. První zmiňovaná verze hry vás vyjde na 80 amerických dollarů, zatímco druhá na celých 330, což rozhodně není málo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama