Final Fantasy VII Remake slaví krásné prodeje
Final Fantasy VII Remake Novinka Final Fantasy VII Remake slaví krásné prodeje

Final Fantasy VII Remake slaví krásné prodeje

Ondřej Partl

Ondřej Partl

7
Platformy PlayStation PlayStation 4

Cloud Strife táhne i po letech.

Reklama

Sedmý díl japonské série Final Fantasy je mnohými do dnešního dne považován za to nejlepší, co si člověk může v žánru JRPG her zahrát. Proto nebylo překvapením, že jeho připravovaný remake (nebo tedy spíše jeho první část) patřil u mnoha lidí k tomu nejočekávanějšímu, co tento rok měl nabídnout.

Ten se nakonec rozhodně povedl a z naší recenze si odnesl pěkných 8 bodů z 10, přičemž celkové dojmy z něho byly shrnuty následovně:

"Neskutečně výpravná cesta za hranice fantazie a splněných snů fanoušků. Pokud jste pamětníci originálu, dostane vás do kolen - okamžitě a opakovaně. Jako jeden z vás jsem většinu hraní chtěl udělit zaslouženou desítku. Pokud jste originál nehráli - a lákají vás JRPG nebo obecně výpravné příběhové hry - pak byste měli dát FF7 Remake šanci. Bohužel je ale parádní hra korunována zmateným a zbytečně překombinovaným "finále", ze kterého mi bylo do breku, tím nesprávným způsobem."

Kvality a očekávání se posléze reflektovaly i na prodejích hry, kdy bylo oficiálně oznámeno, že Final Fantasy VII Remake prodal přes 5 miliónů kopií (fyzických a digitálních dohromady), čímž si hra zasloužila titul nejprodávanějšího digitálního vydání pro PlayStation v historii Square Enix.

Gratulace jsou tedy rozhodně na místě a my můžeme jen doufat, že se brzy dočkáme dalších částí.

Pokud jste nicméně Final Fantasy VII Remake ještě nehráli, tak si ho aktuálně lze pořídit v PlayStation Store ve slevě, kdy vás hra vyjde na 1 187 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama