Finální mix OST k novému DOOMu není to pravé ořechové
DOOM Eternal Novinka Finální mix OST k novému DOOMu není to pravé ořechové

Finální mix OST k novému DOOMu není to pravé ořechové

Ondřej Partl

Ondřej Partl

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Skladatel Mick Gordon se postaral jen o několik skladeb.

Reklama

Série DOOM v roce 2016 prošla překvapivým oživením, kdy id Software přišli s novým dílem, jenž se povedl ve všech ohledech. Jeho nedávný pokračovatel s podtitulem Eternal pak na jeho úspěch poměrně zdatně navázal a opět dodal perfektní akční frenetický zážitek.

Nicméně neoddělitelnou součástí obou her je zajisté i herní soundtrack, jenž se stal v mnoha kruzích již vyloženě kultovním. A není se čemu divit, jelikož skladatel Mick Gordon na nich rozpoutává opravdové peklo skrze tvrdé metalové riffy, které si dokola broukáte a pouštíte i mimo hraní.

I proto se velká řádka příznivců těšila na opožděné vydání oficiálního soundtracku k novému dílu, jenž se včera stal dostupným pro majitele sběratelských edic s tím, že se později objeví i na různých streamovacích službách.

Nicméně chvíli na to se začali šířit zvěsti o tom, že tento finální mix zní tak nějak pochybně.

To se potvrdilo poté, co blogger thatACDCguy na svém twitter účtě porovnal skladbu BFG Division z obou alb (v DOOM Eternal se samozřejmě jedná o remix, nicméně znějící velice podobně), kde můžeme vidět jasný rozdíl ve vlnových délkách, kdy verze z roku 2020 trpí na menší dynamický rozsah mezi jednotlivými nástroji, které se pak mezi sebou perou.

Odpověď na to, kde se stala chyba, pak přišla záhy, kdy Mick Gordon na jeho tweet jasně odpověděl, že většinu skladeb z finálního vydání neupravoval on.

Samotný skladatel pak s tímto rozhodnutím zřejmě nebyl vůbec spokojený a sám se ho stále snaží pochopit, což ohrožuje jeho další spolupráci na dalším DOOMu, jak ostatně potvrdila jeho odpověď jednomu z fanoušků, jenž se ho na Instagramu zeptal, zda bude spolupracovat na případném novém dílu, kdy pouze odpověděl, že tomu tak nejspíše nebude.

Nicméně i přes tyto všechny peripetie se stále jedná o velice povedený soundtrack, který vám vaše ušní bubínky stejně odpálí na Měsíc. Jen ne úplně.

A pokud jste zatím samotnou hru nehráli, můžete to napravit tím, že si ji zakoupíte třeba na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama