Focus v uplynulém roce podržely starší tituly
Novinka Focus v uplynulém roce podržely starší tituly

Focus v uplynulém roce podržely starší tituly

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Banishers se dočkají dema.

Reklama

Finanční výsledky za fiskální rok 2023/24 (duben 2023 až březen 2024) zveřejnila francouzská společnost dosud známá jako Focus Entertainment. Nově se prezentuje jako Pullup Entertainment, přičemž název Focus zůstává vlastní jedné ze tří divizí.

Uplynulý rok byl pro vydavatele stabilní, tržby meziročně klesly o 4 % na 187 milionů eur. Zásadní podíl ale mají starší hry. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, Evil West, Atomic Heart nebo série A Plague Tale stojí za 124 miliony a meziročně takzvaný katalog posílil o 89 %.

Z nových titulů naopak Focus utržil o 58 % méně než v předchozím roce. Ani dvojice větších titulů Banishers: Ghosts of New Eden a Expeditions: A MudRunner Game neubránila společnost před celkovou mírnou ztrátou. Nižší tržby přisuzuje Focus zpoždění Banishers a Warhammer 40,000: Space Marine 2, který vyjde až letos v září.

V začínajícím fiskálním roce vyhlíží Pullup Entertainment také vydání John Carpenter’s Toxic Commando, vylepšenou verzi Atlas Fallen nebo nový obsah do běžících her. K dispozici bude od 7. května také demo verze Banishers. Na následující tři roky má vydavatel naplánovaných 65 titulů a polovina z nich má být založena na vlastních nebo spoluvlastněných značkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama