Forever Skies Novinka Forever Skies - ambiciózní survival o dopadech klimatických změn

Forever Skies - ambiciózní survival o dopadech klimatických změn

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Vydejte se na nehostinnou planetu Zemi a pokuste se nalézt lék na novou nemoc.

Reklama

Menší polské studio Far From Home, které bylo založeno před dvěma roky a skládá se celkově ze 23 osob, které mají zkušenosti z celků, jenž pracovaly třeba na Dying Light, The Medium, Divinity: Original Sin či Chernobylite, představilo svou prvotinu zvanou Forever Skies (původně jako Project Oxygen).

Jedná se o first-person survival, v němž se v roli vědce navracíte na zničenou Zemi, která se kvůli klimatickým změnám proměnila na nehostinné místo, pročež se přeživší z lidského pokolení odebrali na orbit. Nicméně tam začala řádit nebezpečná nemoc, na kterou se právě pokusíte najít léčbu.

Budou vás tak čekat výpravy na povrch zemský, kde potkáte toxické mraky, skrývající dodatečná tajemství. Kromě toho se nevyhnete craftění, výzkumu, soubojům a třeba zahradničení. Jako základna vám pak bude sloužit speciální vzducholoď, kterou si půjde i dále upravovat a vylepšovat.

Podle rozhovoru, jenž můžete nalézt na webu IGN, je titul skutečně ambiciózním dílem, které svou troškou má přispět do diskurzu dopadu klimatickým změn na naši planetu, kdy vlastně nabízí pohled na jednu z možných budoucností, přičemž inspirace byla brána z aktuální situace ve městě Krakov, které bojuje se špatnou kvalitou vzduchu.

Zároveň je ve hře reflektována pandemie nemoci COVID-19, a to právě skrze výzkum léčby na onu záhadnou nemoc, kdy hráči budou moci experimentovat a jednotlivé vakcíny mohou mít různá využití i dopady, přičemž tento aspekt vývojáři konzultovali přímo s virology.

 

Titul by se měl v předběžném přístupu na PC objevit ještě letos, kdy aktuálně má nabízet kolem 30 hodin singleplayerové zábavy, což se má ještě navýšit. V pozdějších fázích by navíc měla přibýt i možnost kooperace, na které se bude pracovat za pomoci komunity.

Na Steamu si ho můžete přidat do svého seznamu přání, abyste na něj nezapomněli.

Každopádně na plnou verzi se mohou těšit i majitelé next-gen konzolí.

Jestli vás titul zajímá, lze se přidat do oficiální Discord komunity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama