Fortnite došel ke svému konci
Fortnite Novinka Fortnite došel ke svému konci

Fortnite došel ke svému konci

Ondřej Partl

Ondřej Partl

26
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android Apple Mac

Celý svět napjatě čeká, co se bude dít dál.

Reklama

Včera ve hře Fortnite vyvrcholila desátá sezóna, na jejímž konci byla původní mapa pohlcena černou dírou a servery hry byly vypnuty a uživatelské rozhraní společně s hráčskými postavami smazáno. K tomu byl titul odstraněn z kategorií na Twitchi a všechny jeho sociální kanály zejí prázdnotou, občas narušenou lítajícím nápisem.

Celý záznam eventu můžete zklédnout například kanále FFM Clips, ale i na mnoha dalších:

Samozřejmě tato událost vyvolala několik otázek, kdy převládají především dvě: "Je tohle opravdu konec Fortnite?" a "Pokud ne, tak kdy budou servery hry zase zpátky online?". Kdyby na první otázku byla odpověď: "Ano, tohle je konec Fortnite" - byl by to jistě velmi stylový a sofistikovaný konec. Samozřejmě by ale tvůrci byli proti sobě, kdyby jednu z nejhranějších a nejvýdělečnějších her takto "pohřbili". Proto je pravděpodobně jen otázkou času, kdy se hra dostane zpět do hratelného stavu. Ovšem jak už zněla druhá klíčová otázka, tak kdy se tomu tak stane?

První informační vlaštovka na toto téma přiletěla dneska ráno, když uživatel "Lucas7yoshi" na svém Twitter účtě prezentoval zdrojový kód, jenž vytáhl z Fortnite stránky, z něhož se dá vyčíst, že by se servery měly zpátky nahodit až ve čtvrtek v deset dopoledne. Otázkou ale je, zda Epic nakonec hru znovu neotevře o něco dříve, jelikož mi 4 dny skutečně připadají jako obrovské množství času, především u tohoto typu hry. Nicméně pokud to Epic neudělá, tak klobouk dolů.

Poslední otázkou je, v jakém stavu se Fortnite navrátí? Ačkoliv jisté úniky sdělují, že bychom se měli dočkat druhé kapitoly, kdy se do Fortnite podívá nová mapa, na níž se mimo jiné můžeme těšit na lodní dopravu, zatím nic není oficiální.

PS: Pokud se nyní připojíte do hry a namačkáte v lobby legendární "Konami" kód (Nahoru, nahoru, dolů, dolů, doleva, doprava, doleva, doprava, B, A, start (enter)), dostanete přístup k minihře ve stylu Space Invaders.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama