Fortnite se zbavuje nálepky předběžného přístupu
Fortnite Novinka Fortnite se zbavuje nálepky předběžného přístupu

Fortnite se zbavuje nálepky předběžného přístupu

Ondřej Partl

Ondřej Partl

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Přitom dochází k úpravě plánů s jeho kooperační částí.

Reklama

Je ve skutečnosti velice pravděpodobné, že v dnešní době moc lidí ani neví, že populární battle-royale Fortnite původně začínal jako kooperační survival titul, který se po nějaké době přejmenoval na Fortnite: Save the World.

O ten se autoři z Epic Games starali i po vydání již zmíněného battle-royale, ačkoliv sláva jeho free-to-play bratříčka ho odsunula trochu do ústraní. Svou hráčskou základnu si nicméně udržel po všechny ty tři roky, které strávil v předběžném přístupu. A právě této early-access nálepky se dnešním dnem zbavuje (to platí i pro zbylé dva módy), přičemž se tvůrci rozhodli, že i nadále si tuto část musíte zakoupit (původně měla být při plném vydání dostupná zdarma). Kromě tohoto rozhodnutí posléze tento krok přináší ještě další dvě změny, kdy jedna z nich je příjemná, zatímco ta druhá již příliš ne.

Tou méně příjemnější částí je fakt, že se značně zpomalí vydávání nového obsahu (síly jsou zjevně potřebné na battle-royale verzi), ačkoliv rozhodně nedojde k úplnému zastavení. Ztratí se ovšem i podpora skinů z battle-royale režimu, kdy již nebudete moci používat v Save the World ty skiny, které v budoucnu získáte v jeho populárnější verzi (nebo minimálně některé z nich). Naopak to fungovat bude i nadále.

Ta pozitivnější skutečnost se posléze týká všech lidí, kteří si Save the World zakoupili, kdy se jim firma rozhodla upgradovat jejich aktuální edici na tu o jeden řád vyšší. Pokud jste pak majiteli edice ultimátní, získáte exkluzivní Metal Team Leader Pack a 8 000 V-Bucks. Dřívější podporovatelé hry nepřijdou ani o své exkluzivní denní odměny.

Metal Leader Pack se pak počínaje čtvrtkem stane první z možných nových balíčků, které v sobě budou obsahovat i Save the World verzi hry. Metal Team Leader balík přímo obsahuje nového hrdinu Papa Beara, speciální schéma pro jeho zbraň, ozdobu na záda v podobě mašle z výstražné pásky, samotnou hru a speciální výzvy, jimiž můžete získat 1 000 V-Bucks, 500 X-Ray ticketů a legendární loot-box (Llamu).

Cena packu vyjde na 20 euro (540 Kč) a všechny získané věci půjdou použít i v ostatních režimech.

Fortnite se zbavuje nálepky předběžného přístupu

Do hry časem taktéž příbudou tzv. Ventures, což jsou takové speciální "výlety", odehrávající se v sezonní oblasti, kde hráč bude prozkoušen proti unikátním modifikátorům. Děláním těchto výzev si následně budete zvyšovat svou sezonní zkušenost, od které se bude odvíjet obtížnost jednotlivých střetnutí, různorodost zbraní a celkově odměn, jenž za to vše získáte. Za vyšší úrovně pak dostanete i speciální Supercharger materiály, díky nimž lze zvýšit level vašich věcí v kolekci až za jejich aktuální nejvyšší úroveň.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama