Forza Horizon 5 by mohla vyjít dříve než oznámená Forza Motorsport
Forza Horizon 5 Novinka Forza Horizon 5 by mohla vyjít dříve než oznámená Forza Motorsport

Forza Horizon 5 by mohla vyjít dříve než oznámená Forza Motorsport

Martin Pritula

Martin Pritula

13
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S

Závodní série je nyní údajně v podivné situaci.

Reklama

Jedním z očekávaných titulů pro konzole Xbox Series X/S byla nová Forza Motorsport, která se, k překvapení mnoha hráčů, ukázala pouze v podobně v enginu renderovaného krátkého teaseru bez jakéhokoliv ať už konkrétního či jen přibližného data vydání. Očekávání fanoušků pak zchladil už jen komentář šéfa Xboxu Phila Spencera, který sdělil, že jsou Turn 10 s vývojem nového dílu teprve v začátcích.

Jak ale všichni víme, Forzy jsou dvě a ještě donedávna se jejich vydávání střídalo. Naposledy tak vyšla vynikající Forza Horizon 4 od studia Playground Games (které nyní pracuje i novém Fabelu) a předcházela jí sedmá Forza Motorsport, jejíž pokračování jsem již zmínil v prvním odstavci.

Podle důvěryhodného insidera Jeffa Grubba, jež se o těchto titulech rozpovídal v podcastu pro The Xbox Empire, by ale tentokrát vše mohlo být jinak a oblíbená závodní série Xboxu se nyní nachází v nevšední pozici.

Forzu Motorsport jsme mohli spatřit v krátkém teaseru před několika měsíci. Já si ale myslím, že bychom se měli dočkat nové Forzy Horizon jako první s tím, že by mohla vyjít již v příštím roce. Takže ano, myslím si, že jsou nyní v netradiční situaci a z nějakého důvodu to vypadá, že Playground Games dokončí jejich další Forzu Horizon jako první. Dokonce si myslím, že znám i zasazení pátého dílu, ale oznámení nechám na nich.

Tato zvláštní situace však působí uvěřitelně, ostatně v posledních letech se studio Playground Games značně rozrostlo - a vzhledem k mimořádným technickým kvalitám čtvrtého dílu by to mohli být právě oni, kdo by poprvé (z portfolia Xboxu) předvedli schopnosti nové generace konzolí, jimiž jsou Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama