Freestyle závody Nitro MX: Unleashed
Novinka Freestyle závody Nitro MX: Unleashed

Freestyle závody Nitro MX: Unleashed

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Občerstvený mix motokrosu a freestylu drandí ve stylu série Trials.

Reklama

V roce 2017 schopní tvůrci z amerického studia Saber Interactive vydali svoji známou terénní hru MudRunner, jejíž zimní následník SnowRunner vyjde již ke konci tohoto měsíce. Ten rok ale dokončili dokonce ještě další dvojici her, a to basketbalovou NBA Playgrounds a motokrosovou arkádu Nitro MX. Tu si jako nenáročnou hříčku pro všechny hráče objednal švýcarský distributor Miniclip, který v roce 2000 a 2007 vydal dvě žánrově velmi podobné hry z počínající série Trials finskému RedLynxu, jenž nyní patří pod Ubisoft.

Ke konci minulého roku v Saberu Nitro MX oprášili, graficky vylepšili (zejména vylepšili nasvícení, animace, částicové efekty a vodu) a nedávno znovu vydali v modernější, ale levnější reedici pro PC, PS4, SW a X1 jako MX Nitro: Unleashed. Jestli vás Trials hry baví, tak by vám mohlo kápnout do noty i MX Nitro, které používá velmi podobný a pevný 3D pohled z boku, přičemž podobně i na trati vedle sebe závodí najednou až 5 motorek. Grafika je nyní rychlá a pohledná, přičemž ani obsahově hra nijak neskrblí, i když oproti původnímu MX Nitro nic důležitého či nového nepřibylo.

 

Freestyle závody Nitro MX: Unleashed

 

Připraven je kariérní režim se 17 turnaji a více než stovkou jednotlivých závodů. Stejný počet turnajů pak nabídne i online multiplayer také až pro pětici hráčů. Tvůrci uvádějí, že jen kariéra samotná vám při plnění všech nepovinných výzev v závodech (kupř. doskoč přes 60 m nebo udělej 2 sady triků) vystačí na dobrých 40 hodin hraní! Motokrosek je v garáži 5 typů, smyšlených lokací hra nabízí v Evropě a Americe více než 40, když na cestě za mistrovským titulem ve freestyle motokrosu narazíte na 13 bossů, proti nimž jezdíte duely 1 na 1.

Postupně si odemknete 55 freestylových triků od obyčejné jízdy po zadním či salt až po přesně načasované ekvilibristiky na 4 různá tlačítka. Hra totiž kombinuje klasický motokros s freestyle soutěží, kdy sice máte dojet co nejvýše v závodech na čas z bodu A do B, ale abyste se udrželi na čele závodu, potřebujete nutně provádět různá komba freestyle akrobacie, protože za ni dostáváte důležité nitro. A bez něj se na bednu do cíle nikdy nedostanete. Pro odemčení dalšího závodu obyčejně postačuje dojet do druhého fleku.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=klw_o8NX7ko[/embed]

 

Dobrá zpráva na konec, protože tato solidní hra je sice jednodušší, ošklivější a nikoli tak propracovaná jako její vyspělejší konkurence Trials Fusion či Trials Rising od RedLynxu, ale na druhou stranu je obsahově bohatá, hraje se velmi příjemně a vylepšená PC edice Unleashed stojí pouze lehce nad dvě stovky. Konzolovky jsou pak o necelou stovku dražší. A tak není divu, že si šikovných Saber Interactive nedávno všimla stále hladová skupina Embracer Group (přejmenovaný THQ Nordic), takže tyto vývojáře těsně po vydání MX Nitro: Unleashed předminulý měsíc odkoupila. Náš pohled do byznysu THQ Nordic jsme rozkrývali zde.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama