Friday the 13th: The Game už neobdrží žádný nový obsah
Friday the 13th Novinka Friday the 13th: The Game už neobdrží žádný nový obsah

Friday the 13th: The Game už neobdrží žádný nový obsah

Yurris CZ

Yurris CZ

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vše kvůli soudním tahanicím o práva na značku Friday the 13th.

Reklama

Studio Gun Media oficiálně potvrdilo, že jejich survival titul Friday the 13th: The Game už nebude dostávat žádný další obsah. O celé nemilé situaci informoval na oficiálním fóru hry spolutvůrce Wes Keltner. Důvodem jsou soudní tahanice kvůli samotné filmové značce Friday the 13th. Kvůli právním sporům původní scénárista filmu zakázal jakékoli vydávání dalšího obsahu s tematikou filmu.

"Vývoj her se nemůže jen tak zastavit na neurčitý čas a znova rozjet, takto to prostě nefunguje. Nyní musíme skrývat obsah, který zatím nebyl odhalen. Nemůžeme vydat ani již připravený update, zkrátka nic spojeného s Friday the 13th," postěžoval si Wes Keltner.

Před zahájením soudního sporu měli vývojáři připravenou novou hratelnou postavu, konkrétně Ubera Jasona. Navzdory všem zákazům bude studio Gun Media pokračovat v podpoře hry tím, že budou opravovány chyby a bude rovněž upevňován technický stav hry, budoucí DLC se nyní zdají být snem.

Friday the 13th: The Game vyšlo 26. května loňského roku na PC, PlayStation 4 a Xboxu One. Už první dny se hra musela prát s porodními bolestmi v podobě bídného stavu serverů, a ještě horšího technického stavu. Dá se říct, že titul vznikl jako konkurent survivalu Dead by Daylight. Přestože Friday the 13th: The Game disponovalo několika originálními prvky, celý projekt nakonec doplácí na špatné právnické ošetření celé značky ze strany vývojářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama