Fyzické prodeje Watch Dogs: Legion citelně klesly
Novinka Fyzické prodeje Watch Dogs: Legion citelně klesly

Fyzické prodeje Watch Dogs: Legion citelně klesly

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Ubisoft zaznamenal o polovinu menší prodeje než u Watch Dogs 2.

Reklama

Minulý týden hráče potěšilo vydání hned třech her. Jedná se o Watch Dogs: Legion, další díl ze série The Dark Pictures Anthology s podtitulem Little Hope a vylepšenou edici Pikmin 3 Deluxe. Prodeje těchto her ale nezačaly příliš skvěle, alespoň co se týče fyzických prodejů, jak uvádí magazín Gameindustry. To je z velké části zapříčiněno koronavirovou pandemií, kdy lidé daleko více volí možnost nákupu her skrze digitální obchody (čísla digitálních prodejů z minulého týdne ale zatím nejsou k dispozici).

První se podívejme na Watch Dogs: Legion. Velmi očekávané pokračování hackerské akční adventury z dílny Ubisoftu se nakonec v týdenním žebříčku prodejů muselo spokojit s druhým místem, hned za FIFA 21. Prodeje fyzických kopií hry jsou nyní po vydání o 54% nižší, než prodeje zaznamenané u Watch Dogs 2 v roce 2016. Opět připomínáme, že prodeje digitálních kopií hry zatím nejsou známé. A nutno zmínit, že Watch Dogs: Legion dostane později v tomto měsíci upgrade na konzole nové generace, tedy Xbox Series X|S a PlayStation 5, takže někteří hráči mohou vyčkávat až na tuto verzi hry (nebo na nějakou vánoční slevu). A aby toho nebylo málo, hru je navíc možné hrát v rámci předplatného Ubisoft+, aniž by ji člověk musel kupovat.

Strategická hříčka Pikmin 3, tentokrát ve vylepšené Deluxe verzi pro Nintendo Switch, se v týdenním žebříčku umístila na 7. místě. Pikmin 3 Deluxe rovněž nabízí nový prolog a epilog představující kapitána Olimara a Louieho, kooperativní hru v režimu příběhu, znovuzavedení Piklopedie z Pikmin 2 a všechna DLC z verze Wii U. Prodeje Pikmin 3 Deluxe v tomto týdnu jsou nižší oproti původní verzi o 18,5%. Digitální prodeje ovšem opět nejsou zahrnuty.

A nakonec je tu novinka a pokračování série The Dark Pictures Anthology, tentokrát s názvem Little Hope. A zatímco u předchozího dílu, Man of Medan, jsme prozkoumávali strašidelnou loď, Little Hope se odehrává v městečku, kde se v minulosti pálily čarodějnice. Tahle interaktivní hororovka, která vyšla den před Halloweenem, měla oproti svému předchůdci o 47% nižší fyzické prodeje.

Navzdory týdennímu poklesu prodeje o 24% se na prvním místě pořád drží FIFA 21. Dále se velmi dobře daří Switch hrám, jako je například Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart 8: Deluxe, Minecraft on Switch a Super Mario 3D All-Stars.

Níže se můžete ještě podívat na celý seznam nejprodávanějších titulů za týden 26. - 31. října.

  1. FIFA 21
  2. Watch Dogs: Legion
  3. Animal Crossing: New Horizons
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Minecraft (Switch)
  6. Super Mario 3D All-Stars
  7. Pikmin 3 Deluxe
  8. Ring Fit Adventure
  9. The Dark Pictures Anthology: Little Hope
  10. Minecraft Dungeons

Celkové prodeje her tento rok stále výrazně stoupají, zřejmě především díky karanténám. Další velký nárůst prodeje her budeme moct zaznamenat s příchodem nových konzolí Xbox Series X|S a PlayStation 5, a to jak u digitálních kopií, tak i u těch fyzických. Všechny zmíněné hry si můžete koupit skrze obchod Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama