Game Expo 2016 první dojmy
Blogy čtenářů Článek Game Expo 2016 první dojmy

Game Expo 2016 první dojmy

Playman ...

Playman ...

Vítám Vás na svém blogu. Dnes si povíme něco o bratislavské akci roku, Game Expo 2016 a Anime Show. Jde o VIII. Ročník a jak už mnohý z vás víte,…

Reklama

Vítám Vás na svém blogu. Dnes si povíme něco o bratislavské akci roku, Game Expo 2016 a Anime Show. Jde o VIII. Ročník a jak už mnohý z vás víte, nebyla tohle moje první návštěva nýbrž druhá, poprvé to bylo v roce 2011. Pokud vás herní akce či cosplay nezájímá, tento článek můžete minout.

 

 

Takže to vezme pěkně popořadě. Co vlastně znamená výraz cosplay? Anime? 1/  Cosplay znamená když se někdo rozhodne převléci se za nějakou známou postavu. Patří sem nejenom samotný převlek ale i případný make up. Prostě člověk kompletně změní své vzezření ze stavu tak jak vypadá normálně na stav kdy vypadá kompletně jako někdo jiný. Cosplayery bych přirovnal jako takové malé chameleony. 2/ No a Anime? Anime pochází původně z Japonska a jde o animované filmy a seriály. Citím pro Anime velký čtenářský potenciál, nicméně zde se objeví pouze okrajově. Osobně se o tento žánr moc nezajímám ale mám v plánu zhlédnout několik těch největších, tak mi jich v komentářích pár doporučte.

 

Nedávno prý několik holek z Čech dostalo pokutu ve slovenské MHD, na Slovensku totiž neuznávají ISIC český, nevím co je na tom pravdy, ale prý zaplatili dohromady cca 500 eur. Tak na lístky a dopravu celkově pozor. Pokud by vás zajímalo kolik jeden lístek stojí, tak to je 0,70 euro pro 15 minutový z automatu na lístky. A z trafiky si nejsem cenou jistý, mám pocit 0,80 euro pro 30 min. (Automat bere pouze velké mince, nikoliv centy btw).

 

Jeden vlak mi z hlavního nádraží v Praze ujel, tak jsem musel čekat dalších 150 minut na další. Jeden lístek z Prahy do Bratislavy stál 593,- kč. Rozhodně doporučuju navštívit restauraci jménem Jedna báseň. Pizzy tam dodávali do 10 min. Já ale pizzu neměl, dal jsem si Růžovou panenku ale čekal jsem na jídlo skoro hodinu. Ale nemůžu si to vynachválit i přes to čekání.

 

Po chvilce příjezdu do Bratislavy (cesta cca 4 hodiny vlakem) jsem začal bloudit kudy kam. Bylo to pro mě kompletně nové prostředí, tak asi chápete, že rada byla nad zlato. Pokud víte kde je na hlavním nádraží v Bratislavě záchod, tak mi to napište, protože já ho zaboha nemohl najít. Naštěstí, nedaleká hospoda mě zachránila. Alfou i omegou byla zastávka Tomášikova a Trnavské mýto. Když jsem v pátek dorazil, nefungovala z hlavního nádraží Električka, jel jsem tedy autobusem a následně přesedlal na Električku.

 

 

 

Prostředí DK Ružnov mě na první pohled okouzlilo. Ty světla jsou tam naprosto dokonale zaimponována, jediné negativum prostředí – jsou tam pouze jedny jediné schody do patra. Design je řešen poměrně slušně. Pokud jste sledovali cosplay a zpívání na playback a různé akce Anime Show, tak jste si mohli všimnout, že velký sál není nafukovací a zejména v sobotu tam bylo na samotný konec cosplaye doslova hlava na hlavě. Já jsem tuto situaci očekával, proto jsem si dříve ještě zašel na film Mad Max 4, Fury Road – abych si obstaral místo dříve. Těch lidí tam bylo opravdu mraky. Počkal jsem si na Tombolu a ze 4 lístků jsem kdo by to řekl, nic nevyhrál. :D Hlavníma cenama byly Notebook a PS4.

 

Nepochopil jsem proč člověk co vyhrál PS4 řekl že ho nechá návštěvníkům akce Game Expo, aby si ho následně odnesl, proč si ho neponechal rovnou.

 

Měl jsem lístek na 3 dny ale byl jsem tam pouze v pátek a sobotu, když by byl zájem, popíšu podrobně jednotlivé přednášky v dalších dnech. Zatím se mějte. P.S. Mám přes 50 fotek možná je časem někam upnu.

 

Playman.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama