Gamebook Labyrint smrti jako interaktivní dobrodružství
Novinka Gamebook Labyrint smrti jako interaktivní dobrodružství

Gamebook Labyrint smrti jako interaktivní dobrodružství

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android Apple Mac

Jeden z nejlepších gamebooků ze série Fighting Fantasy i na vašich obrazovkách.

Reklama

Kdo vyrůstal v naší zemi na přelomu tisíciletí, jistě někdy přišel do kontaktu s gamebookovou sérií Fighting Fantasy, která se u nás těšila poměrně vysoké popularity a v níž jsme se mohli vydat na všemožná dobrodružství, pokrývající různé fantastické světy. V podstatě se jednalo o knižní verze klasických videoherních dungeon crawlerů, jenž se ovšem neodehrávaly na obrazovce, nýbrž v textu na papíře.

Do této série mimo jiné patří i velice oblíbený díl Labyrint smrti, ve kterém jsme se podívali do nebezpečného bludiště Fang, jenž bylo vymyšleno a zkonstruováno baronem Sukumvitem. Vaším úkolem následně bylo jím úspěšně projít a ideálně beze ztráty kytičky.

A právě tento svazek se nyní dočkal svého digitálního přepracování do interaktivního dobrodružství v podobě titulu Deathtrap Dungeon: The Interactive Video Adventure od studia Branching Narrative. V něm se dočkáme převyprávění celého příběhu z úst herce Eddieho Marsana (Deadpool 2, Atomic Blonde), do jehož povídání samozřejmě budete různě zasahovat skrze svá rozhodnutí. Dojde taktéž na souboje, kdy nemusíte mít u sebe žádné kostky, jelikož za vás všechno řeší samotná "hra".

Pro lepší představu toho, jak titul funguje, se můžete podívat na video ukazující jednotlivé úryvky ze hraní.

Titul je již od včerejšího dne dostupný pro PC a Mac skrze digitální obchod Steam, kde vás vyjde na 8,99 eur (230,-). A ačkoliv se jedná o předběžný přístup, tak je celý titul možné projít až do samotného konce, jen je třeba počítat s několika nedodělky (chybí titulky, speciální efekty při hraní, trofeje atd.). Plného vydání bychom se měli dočkat zhruba za dva měsíce. Následně se počítá i s verzemi pro mobilní zařízení a jiné platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama