Gamepage x Re-play
Blogy čtenářů Článek Gamepage x Re-play

Gamepage x Re-play

Vlastimil Ferko

Vlastimil Ferko

Dost pravděpodobně píchnu do vosího hnízda, jelikož indian (jakožto herní pořad) je sesterským projektem zingu. Tak tedy hned na začátek ale zmíním,…

Reklama

Dost pravděpodobně píchnu do vosího hnízda, jelikož indian (jakožto herní pořad) je sesterským projektem zingu. Tak tedy hned na začátek ale zmíním, že indian je pro mě úplně jiná liga, je to internetová záležitost, která pramení z opravdu velké podpory fanoušků a tím pádem, oceňuji největší měrou to, co kluci dokázali. Nicméně, každý z nás zná dva televizní pořady, které se poslední dobou usídlili na našich obrazovkách a ač jsem chtě nechtě nezaujatě sledoval oba dva, nyní už začínám trošku přemýšlet nad tím, co je lepší, co horší a co je potřeba zlepšit u obou těchto pořadů.

 

Gamepage a co pro mě představuje?

 

Tak nějak si ani nedovolím říct, jak dlouho tu tenhle krasavec je. Sledoval jsem ho už jako opravdu prcek a to ještě předtím, než jsem byl obdarován svým prvním compjůtrem. Do paměti se mi ale vrylo až tehdy, kdy jsem tam měl možnost zkouknout recenzi na první Mafii, od té doby jsem byl takřka pravidelným divákem a gamepage se pro mě stalo něčím kultovním.

 

 

... zde pokračujte v psaní ...

 

Re-play, může pro mě něco představovat?

Tak rozhodně ne v takové míře jako gamepage, nebo jsem si to alespoň myslel, když začínal tenhle pořad vycházet. Hodně mi vadilo že se moderování dalo velmi nesympatické dvojici, o které bylo už zprvu jasné, že ji hraní vůbec nezajímá a dělají to "jen" pro peníze.

 

Bylo to pro mě spíše úsměvné, byl jsem ale rád, že by naše řady mohli být rozšířeny (myslím tím příchod nových potencionálních hráčů) a také to, že bychom z pohledu široké veřejnosti nemuseli být bráni "jako kultura kriplů", rozhodně jsem re-play nebral zrovna vážně. Proč? Nebylo to tak "undergroundové" jako gamepage a nechytlo mě to. Zpracováním, moderátory a třeba video recenzemi.

 

Hodně mi také vadilo to, že chlapík, jež dělal na SCORE live odešel k televizi a můj milovaný časopis přestane vydávat pořad (to mi vadí stále, nebojte!).

 

 

 

Dnešní pohled?

 

Je zajímavé, že přesto, že mi škola a sport žerou takřka všechen volný čas (říkám takřka, protože mi nedělá problém sedět pár hodin u kompu), stíhám si každý týden vložit do browseru re-play a checknout nejnovější díl, i když třeba na gamepage házím už drahnou dobu bobek (ačkoliv to dělám nerad).

 

Důvodem proč je možná to, že Gamepage je o něco kratší a je celkem znatelně méně profesionální. Asi mě přestal bavit underground nebo co... Né vážně, zmizeli trapní moderátoři, re-play se provedením značně zlepšil, recenze jsou o třídu výš než byly před tím a tak dále a tak dále. Pokračovat bych samozřejmě mohl do nekonečna, ale (nechci aby to znělo alibisticky) když jeden z moderátorů šéfuje SCORE, prostě ho musím čas od času vidět. Chápejte.

 

 

Ono provázání s tímto papírovým periodikem je vůbec vcelku znatelné. Recenze připravují jejich redaktoři, bývalý šéfredaktor se tam ukázal se svým novým projektem frag.cz apod. To se mi líbí, i když je to divné, taková ta virtuální rodinka, mi chyběla. Nostalgie je holt svině.

Mnohem více mi vyhovuje i formát re-playe, protože oproti konkurenci z ČT je o téměř o deset minut delší. I když info v obou těchto pořadech není nejžhavější, taková menší sumarizace toho, co se za posledí dobu událo mi přijde u re-playe zkrátka lépe udělaná.

Info se dozvím v listě dole na obrazovce, od redaktorů a ve video novinkách. I když chápu, že u public tv není televize, jež má drát do všech domácností v ČR, rozhodně by si ale tvůrci pořadu mohli odpustit tolik reklame, které na vás v průběhu pořadu hrozně často vykukují. Pokud to ale přejdu.. né, nepřejdu. Pryč s reklamou!

 

 

 

Suma sumárum?

Ve svém menším shrnutí toho, co se mi okolo těchto dvou pořadů v hlavě nahromadilo, jsem nechtěl nikoho ovlivňovat. Jen by mě zajímalo, jestli se mnou souhlasíte či naopak. Jestli máte podobný názor, nebo si myslíte, že je to prostě blbost a tyhle pořady nemáte rádi. Rozhodně uvítám reakce a nápady, protože já jsem přišel pořadu od public tv na chuť a ač nerad, musím přiznat, že se na něj podívám mnohem radši než na gamepage. Třeba se to ale časem změní.. uvidíme.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama