GC: Bude Driver bez otravného DRM?
Driver: San Francisco Novinka GC: Bude Driver bez otravného DRM?

GC: Bude Driver bez otravného DRM?

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

24

Zodpovědní lidé z Ubisoftu se rozhodli vyslyšet volání hráčů a nového Drivera zbavily nenáviděné „always-on“ DRM ochrany. Tak trochu.

Reklama

Jak informovala sajta RockPaperShotgun (thx prudislav), Ubisoft se chtěl nějak omluvit PC hráčům za odklad Driver: San Francisco a všechny nepříjemnosti s tím spojené. A začal dobře.

Mluvčí francouzské vydavatelské společnosti se nejprve nechal slyšet, že PC verze hry bude prosta ochrany, jež vás nutila být neustále online, abyste mohli hrát. Byť by to byl singleplayer. Jenže…

Ubisoft to udělal tak trochu šalamounsky. Hru na oko zbavil DRM, ale ponechal nutnost přihlásit se po startu hry ke svému účtu. A co to v praxi znamená?

Jelikož jde o přihlášení přímo ze hry, musíte být tou dobou online, aby si gamesa mohla ověřit zadaná data. Pokud byste ale skutečně chtěli hrát offline, museli byste následně vyskočit ze hry a odhlásit se od sítě, nebo vyškubnout kabel z PC.

Dá se nicméně očekávat, že to se nikomu chtít dělat nebude a ve finále tak zjistíte, že všechno vlastně zůstalo při starém. Otázkou tedy zůstává, zda-li je na místě poděkování, nebo facka?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama