God of War se dočká dětské knižní adaptace
God of War Novinka God of War se dočká dětské knižní adaptace

God of War se dočká dětské knižní adaptace

Dominik Tománek

Dominik Tománek

10

Zapomeňte na češtináře, abecedu vás naučí Kratos!

Reklama

Příběh válečníka Krata neodmyslitelně patří k Playstationu. V roce 2018 vyšel reboot, který ukázal, že Kratos není jen bezcitná vraždící mašina, a to hlavně kvůli jeho starosti o syna Atrea. Brzy vyjde lehce netradiční knižní zpracování celého příběhu a na rozdíl od hry bude adaptace pravděpodobně vhodná i pro děti. Půjde totiž o dětskou knihu, která má dětem pomoct se naučit abecedu. Zprvu podivný název God of War: B is For Boy je tedy nakonec více než výstižný.

V rozhovoru pro Polygon se o knize rozmluvila ilustrátorka Romina Tempest: „Naším záměrem bylo vytvořit stejný vztah otce a syna hlavně skrz jejich výrazy a řeč těla.“ I přestože si Tempestová stojí za tím, že kniha je „kid-friendly“, tak upozorňuje, že v některých momentech to jinak než drsně udělat nešlo.

God of War se dočká dětské knižní adaptace

Dětské verze Kratova a Atreova příběhu by měla vyjít 1.září, pod vydavatelstvím Insight Editions, které v minulosti vydalo třeba oficiální kuchařku ze světa Fallout nebo Overwatche. Knihu napsala Andrea Robinson a o vizuální podobu se postarala již zmíněná Romina Tempest.

Nutno dodat, že toto není první pokus o knižní adaptaci příběhu God of War. Společně s rebootem totiž vyšla God of War – The Official Novelization, kterou napsal otec režiséra hry Coryho Barloga. Svou novelu získali i první a druhý díl této série, ty ale napsal spisovatel Robert E. Vardeman.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama