GOGu se v roce 2020 velmi dařilo
Novinka GOGu se v roce 2020 velmi dařilo

GOGu se v roce 2020 velmi dařilo

Dominik Tománek

Dominik Tománek

3
Platformy Windows PC

Vychází to z nedávno zveřejněných výsledků.

Reklama

Minulý týden jsme vás informovali o tom, jak se v roce 2020 vedlo CD Projektu. Svá čísla za minulý rok nedávno zveřejnila i dceřiná společnost GOG a výsledky jsou pro ně víc než pozitivní. Stejně jako v případě velké části herního průmyslu pracovala většina zaměstnanců GOG hlavně z domova, ani to však nezabránilo růstu. Z pohledu publika například počet měsíčně aktivních uživatelů všech služeb GOGu vzrostl o 208 %. O téměř 400 % rostl i počet nových registrací, osminásobek aktivních uživatelů oproti roku 2019 zaregistrovala i platforma GOG Galaxy.

Níže si můžete prohlédnout to nejzajímavější:

GOGu se v roce 2020 velmi dařilo

Výsledky GOG okomentoval i, finanční ředitel CD Projektu, Piotr Nielubowicz:

V loňském roce měl GOG skvělé výsledky - celkové prodeje dosáhly víc než 340 milionů zlotých. Velká část z nich přibyla v čtvrtém kvartálu a kromě klasického růstu za to může hlavně vydání Cyberpunku.

O 114 % GOG vzrostl i z hlediska financí.

GOGu se v roce 2020 velmi dařilo

73 % uživatelů je ve věku od 18 do 34 let a většinou preferují hraní singleplayerových, roleplayingových a příběhových her. Nejprodávanější jsou tedy RPG hry (36 %), hned poté jsou strategie (22 %), akční (21 %) a adventury (11 %) a zbylých 10 % tvoří kategorie ostatní. Uživatelé si také vyzvedli přes 28 milionů bezplatných her a dodatků.

Všechna data si můžete prohlédnout zde.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama