Gotham Knights budou nejlepší ve dvou
Gotham Knights Novinka Gotham Knights budou nejlepší ve dvou

Gotham Knights budou nejlepší ve dvou

Ondřej Partl

Ondřej Partl

7
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Navíc veškerý postup hrou bude sdílen skrze všechny postavy.

Reklama

V srpnu minulého roku došlo na představení nové hry zasazené do univerza komiksové stáje DC, jíž bylo Gotham Knights od WB Games Montréal.

V ní se ujmete role jedné ze čtyř hratelných postav, jako je Batgirl, Robin, Nightwing a Red Hood, kdy tito přátelé Batmana musí po jeho smrti chránit město Gotham.

Kromě těchto informací a gameplay videa výše (a samozřejmě traileru) o hře příliš nevíme, nicméně nyní se na webových stránkách GamesRadar objevilo krátké interview s tvůrci, v němž jsme se dozvěděli pár dalších detailů.

Patrick Redding, kreativní ředitel hry, nám tak třeba prozradil, že hra se nebude odehrávat v loru, který nastavily hry ze série Arkham, nýbrž se bude jednat o kompletně originální a osamostatněný příběh, odehrávající se 15 let poté, co se poprvé objevil v Gothamu jeho Temný rytíř, což znamená, že záporáci si již stihli vytvořit jméno.

Zajímavostí posléze je, že ve hře po smrti kromě Batmana je také komisař Jim Gordon.

Samotné město posléze bude rozděleno do pěti částí, kdy každá z nich bude ovládána jedním ze známých záporáků, jako je třeba Mr. Freeze. Kromě toho se ale ve hře také objeví Soví tribunál, jenž nám představil Scott Snyder ve své komiksové sérii.

V tomto světě posléze budete pomáhat občanům v nesnázích, likvidovat nepřátelské hrozby, ale také zjišťovat, co přesně stojí za Brucovou smrtí.

Redding navíc dodává, že hratelnost byla vystavena v kombinaci se samotnými charaktery, aby to správně zapadlo do celkového konceptu a tónu hry.

Ačkoliv hra nabídne čtyři hlavní hrdiny, tak její hraní bylo navrhnuto především pro kooperaci dvou hráčů, která se má do tohoto zasazení nejvíce hodit, přičemž tímto krokem bude zamezeno tomu, aby temné uličky Gothamu působily na jednoho člověka klaustrofobicky.

Podle výkonné producentky Fleur Marty byl na systému kooperace ve dvou postavený i soubojový systém, jenž sice jistým způsobem zůstává věrný svým předchůdcům, avšak je v mnoha ohledech jiný.

Každopádně hra půjde hrát i v sólu, tudíž jsme zvědaví na to, jak bude v takové situaci fungovat.

Nicméně Gotham Knights jsou stále akčním RPG, což znamená, že se všichni hrdinové budou s postupem času vylepšovat za pomoci nových schopností, vybavení či kostýmů.

Vývojáři každopádně nechtěli, aby si hráč připadal, že je občas nucen hrát za danou postavu, tudíž je možné mezi jednotlivými hrdiny přepínat téměř kdykoliv a bez jakýchkoli problémů, což půjde dělat v nové základně nazvané The Belfry, jelikož Batcave byla zničena.

Tato základna také bude výchozím bodem téměř pro veškerý váš postup, jelikož zde během dne budete přijímat nové mise a výzvy, upravovat jednotlivé hrdiny a vytvářet si buildy, jenž budou odpovídat vašemu stylu hraní.

V noci následně budete vyrážet zpět do Gothamu, a to údajně bez pocitu, že vaše úroveň je nedostatečná, jelikož veškerý postup je sdílen skrze jednotlivé charaktery, takže není třeba pracně levelovat každého zvlášť. To by také mělo zabránit zbytečnému grindování, případně hádkám s kamarádem o tom, kdo bude hrát za koho. Navíc nepřátelé také budou upravovat svou úroveň na základě té vaší.

Podle těchto slov to tedy nepůsobí vůbec špatně, přičemž na hru nebudeme muset čekat příliš dlouho, jelikož by měla dorazit ještě letos, a to na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama