Gran Turismo 5 a řada zajímavých novinek
Gran Turismo Novinka Gran Turismo 5 a řada zajímavých novinek

Gran Turismo 5 a řada zajímavých novinek

Redakce

Redakce

11

Zablácené automobily, zničená převodovka, nefunkční brzdy, zhasnutí motoru, sníh lepící se na sklo, noční závody, editor map a mnoho dalšího vás potká v očekávaných závodech Gran Turismo 5.

Reklama

Podle prosincového čísla časopisu PSM3 a 44. čísla Dutch TV magazínu Veronica se dočkáme například zničitelné převodovky, nefunkčních brzd či zhasnutí motoru. Navíc všechna auta mají funkční klakson a během závodu se na ně zachytává špína.

Sníh se lepí na sklo, kde se po chvíli rozpustí ve vodu, o kterou se postarají stěrače. Vločky se budou zachytávat na trávě, větvích stromů, okolí a také silnici, kde pak zůstanou od vozů vyjeté koleje. Realistické počasí funguje na všech tratích a je docela nevypočitatelné. Během dlouhých závodů mraky valící se přes trať ubírají na intenzitě nasvětlení a případný déšť spolehlivě ovlivní strategii zvolenou před závodem.

Funguje i denní doba, když startujete za světla a končíte v noci. Zvolna nastupující noc snižuje úroveň dohledu a nutí přepnout z potkávacích světel na dálkové. Polyphony navíc přidali funkci 'time syncing' na reálných tratích. To znamená, že ve hře bude nastavena taková denní doba, jaká je i v reálu na konkrétním okruhu. Tedy pokud je na Monze právě noc, budete mít noc i ve virtuální verzi. Dá se ovšem předpokládat, že tato funkce bude vypínatelná.

Pro rally budou tratě náhodně generované a budou point to point, tedy z bodu do bodu. To je poměrně zajímavý nápad, protože se pak nebude dát naučit každá trať nazpaměť a spolujezdec tak bude naprosto nezbytný. Realistické počasí samozřejmě bude fungovat i zde.V editoru tratí máte možnost si navolit počet zatáček, délku nejdelší rovinky a obtížnost a to celé až do deseti kilometrové délky. Počasí půjde nastavit pro celou trať, ale i pro každý sektor zvlášť. Dále bude třeba nastavit jak ostrost a šířku pro konkrétní zatáčky.

Je tu také Mercedes Benz Driving School na Nürburgringu a budou k dispozici dvě auta. Jedno z nich je SLS AMG. Můžete si i sami vytvořit event dle libosti a postavit tak proti sobě moderní a historické vozy v Le Mans.

B-Spec mode vám umožní si vytrénovat až 6 jezdců. Trénujte je, buďte na ně tvrdí, ale moc to nepřežeňte. Frustrovaný jezdec je záruka průšvihu. Až je budete mít alespoň čtyři, můžete si zjet 24 hodinový závod. Vybalancovaný team se doporučuje...

Gran Turismo 5 bylo nedávno odloženo a stále nemá stanoveno datum vydání. Oficiální obchod Sony nedávno uváděl 30. listopadu aktuálního kalendářního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama