Grand Theft Auto V - Nabušený počin od Rockstar
Blogy čtenářů Recenze Grand Theft Auto V - Nabušený počin od Rockstar

Grand Theft Auto V - Nabušený počin od Rockstar

Anonymní

Anonymní

Deset roků už nás baví svým uměním série GTA a rozhodně se v herním světě stala fenoménem.

Reklama

Deset roků už nás baví svým uměním série GTA a rozhodně se v herním světě stala fenoménem.

Rozhodně mezi lidmi zanechala různé dojmy. Jedna skupina tvrdí, že zapříčiňuje agresivitu u dětí, smetánka hru zatracuje, protože samotná hra si z nich dělá srandu no a pak je tu třetí skupina jako hardcore hráči kteří hru obdivují a důvod? Vždy šlo o dobrý počin a nikterak tomu není ani u GTA V.

S pořadovým číslem pět je nový kousek od Rockstaru a recenze na tuhle hru je jistě už hodně a má recenze kterou vám tu píši není důležitá jaká hra je a jaká není pravdu a hře už jistě máte sami.

Ale dovolím si tu přece jen napsat pár řádků, i když u tak rozsáhlé hry to bude pořád málo.

 

Detail to je to hlavní

Jestli patříte k malé hrstce, která GTA moc neoplývá nebo jste zarytý PC hráč tak vás nezklamu. Pátý díl dopadl asi, tak jak jsem i čekal nebo doufal, že dopadne. Změny oproti čtvrtému dílů jsme se moc nedočkali a není divu GTA 4 měla už i tak koncept velice skvělí.

Novátorství u GTA V je v detailech na něm si Rockstar opět vyhrálo a hrálo si dobře.

 

Hlavním tahounem v GTA V je zcela určitě příběh ale ten by nebyl tak dokonalí kdyby v něm nefigurovali tak skvělé postavy.

V Gta V se střetneme s otázkami dnešní doby a to vtipněji a celkově v lepších zpracováních jako to bylo u čtvrtého dílu.

 

Na příběh se budeme koukat ze třech perspektiv. Díky implementaci přepínaní mezi třemi hlavními postavami. Jmenovitě půjde o tyhle výrůstky Michaela, Franklina a Trevora, si zahrajete tři různé příběhy z třech sociálních vrstev.

 

Tři Mušketýři

Kdo si oblíbí Michaela který je už v důchodě a přivydělává si loupením v bankách (Pracovitost nadevše) a bydlí ve snobské čtvrti a na dveře mu klepe krize středního věku tak našel toho pravého do nepohody:-) Michael se bude taky potýkat se svou nenormální rodinou která mu leze na nervy ale pořád a stále ji miluje a chce pro ni celkově jiný život.

 

Franklin je úplný opak Michaela pochází z chudé čtvrti v San Andreas a přivydělává si kradnutím aut (i tak se vydělává)

 

No a do třetice Trevor jednou nohou v kriminále, který se s nikým moc nese... nepáře a působí dojmem trosky, která chce vytvořit "piko" ráj a stát se tak rozhodujícím postavením v určité oblasti.(Jeden by řekl, že potřebuje obejmout)

 

Parodie

Parodie tu zvládlo Rockstar bravurně od společenských problémů, jako jsou média, drogy či sociální sítě, přes problémy rodinné či politické.

 

Změn se kterými GTA V prošel je v pohybu postav. Motion capture našel taky změny a celkově je to pro dobrý gameplay celé hry. Postavy zde mají každá svou vlastní schopnost nebo dovednost.

Michael dokáže zpomalit čas (Nehrál Michael v Matrixu?) Franklin zase exceluje při řízení vozidel a Trevor ten prostě zcvokne, pracuje u něj adrenalin, takže necítí bolest a je nesmrtelný (možná za to může i to piko) :-)

 

Žijte svůj vlastní sen

Mapa je zde obrovská e je tu vše (o tom by se dalo psát a psát) ale ve stručnosti najdete tu i aktivity, které byli známé i ze starších GTA ale aktivity si můžete vytvořit i vlastní.

 

Obchody ve kterých můžete pořídit  od oblečení, účesů až po tetování aj. srandiček.

Telefonem můžete obchodovat na burzách, chodit na sociální sítě atd. Prostě žijete jako v reálném světě.

 

Na pomalu dosluhujících konzolí je hra po audiovizuální stránce dobrá a nezapomínejme že jde o sandbox takže např.HD textury zde hledat nemůžeme. Hra jako jeden celek funguje velice dobře a zde Rockstar udělal dobrou práci a posunul tak laťku zase o něco výš. Hra si udržuje 30 FPS a neseká se. Hudba té je tady taky hodně (16 rádiových stanic mluví za vše)

 

Na závěr bych asi  napsal, že GTA V je skvostem diamantem, který Rockstar brousil dobře a k dokonalosti. Já jsem za cenu klasické hry dostal aspoň dvacetinásobek z herního hlediska či časového. Herní orgasmus to je GTA V. Litovat budou ti z vás, co by tento hřích nevzali za svůj.

GTA V si zaslouží vysoké hodnocení je to opět to, co hráč od GTA čeká. A jestli nenaplnil sny a očekávání? Nevadí! Rozhodně nezklamal!

 

 

Grand Theft Auto V - Nabušený počin od Rockstar

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Příběh
Postavy
Grafika
Hratelnost
absence na PC (alespoň prozatím)
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama