GRID vyžaduje Windows 10
GRID Novinka GRID vyžaduje Windows 10

GRID vyžaduje Windows 10

Michal Jonáš

Michal Jonáš

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

První hra od Codemasters, která nepodporuje DirectX 11.

Reklama

Už jsme to dříve psali v oficiálních hardwarových požadavcích, ale mohli jste to přehlédnout. Nový GRID, který je ode dneška v prodeji, podporuje pouze knihovny DirectX 12 a nikoli DirectX 11 z Windows 7/8. Což znamená, že si jej nezahrajete na operačních systémech s Windows 7 a Windows 8. Hra při spuštění na těchto starších operačních systémech okamžitě spadne a zahlásí chybu. Na Windows 8 nejde spustit ani nám, na desítkách ji vyzkoušíme zítra.

Široce se to řeší na fórech Codemasters a na Steamu. Majitelé hlásí, že kromě Windows 10 hru na starších Windows nespustí a i na desítkách se hra spouští stále v DX12 režimu (a často padá), a to i přes druhý exe spouštěč (určený možná pro DX11). Hra totiž byla vyvíjena od začátku sice na stejné generaci enginu EGO 3.0, jako F1 2019 a DIRT 2.0, ale v jeho nejnovější DirectX 12 verzi, která při vývoji obou starších her ještě nebyla použita.

GRID je tak první hrou od Codemasters, která striktně vyžaduje Windows 10. Letošní F1 2019 i DIRT 2.0 přitom v pohodě běží i na Windows 7 a 8. PC verze GRIDu pak na disku zabere 66 GB dat. Ještě poznámka ke konzolovým verzím. 60 snímků za vteřinu obdržíte na silnějších strojích PlayStation 4 Pro a Xbox One X, zatímco na standardních konzolích PlayStation 4 a Xbox One S hra běží pouze ve 30 FPS.

GRID se začal prodávat zatím výhradně v dražších ultimátních edicích, levnější základní verze hry přijde na trh 11. října 2019. Na Xzone ke hře dostanete zdarma originální plakát a klíčenku (do rozebrání zásob):

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama