Grounded dostalo dosud největší update
Grounded Novinka Grounded dostalo dosud největší update

Grounded dostalo dosud největší update

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Nový biome a hromada dalších novinek.

Reklama

Není tomu úplně dlouho, co vývojáři ze studia Obsidian přešli u své survival záležitosti Grounded na systém méně frekventovaného vydávání aktualizací, které ovšem budou napěchovanější.

A o té napěchovanosti skutečně nelhali, jelikož aktuální update Hot and Hazy je ten doposud největší, které studio vydalo.

Tím asi nejdůležitějším přídavkem je nový písečný biome The Sandbox (pěkné načasování s vydáním Duny), v němž si musíte dávat pozor na smrtící horko. Nicméně přidání nových důležitých lokací jsme se dočkali skrze celou mapu, kdy lze třeba navštívit podzemní mravenčí království The Black Anthill.

A když se už bavíme o nových přírůstcích, tak nesmíme zapomenout ani na další členy fauny, jako jsou třeba mravkolvi a černí mravenci.

Grounded dostalo dosud největší update

S novými zástupci fauny pak přichází i další kousky výbavy, které z těchto přidaných obyvatel můžete vytvořit.

A s tím dorazil i změněný systém brnění, kdy jednotlivé kusy výbavy budou rozděleny do tří kategorií: lehké, střední a těžké. Z toho je jasné, že lehká výbava vám umožní rychlejší regeneraci výdrže, avšak za cenu menší ochrany, zatímco těžká naopak.

Skrze mapu pak naleznete mléčné moláry, jenž v sobě skrývají vitamíny, za jejichž pomoci můžete vylepšovat statistiky vlastní i celé skupiny. Také bylo přidáno kovářské vybavení pro vylepšování výbavy, zatímco mazlíčky nově uvidíte označené, kdy navíc nabídnou i svůj vlastní malý inventář. Jídlo posléze bylo rozděleno do dvou kategorií: svačina a plnohodnotné jídlo. Svačinka se nezkazí a zažene hlad, avšak nespustí pasivní léčivý buff. Jídlo naopak tento bonus spustí, ale také se může zkazit.

Na kompletní seznam změn se můžete podívat na tomto odkazu.

Grounded je v předběžném přístupu dostupné na PC (Microsoft Store a Steam), Xbox One a Xbox Series X/S.

Také je součástí předplatného Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama