Grounded dostane obsáhlou aktualizaci
Grounded Novinka Grounded dostane obsáhlou aktualizaci

Grounded dostane obsáhlou aktualizaci

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Testovat ji můžete již nyní.

Reklama

Grounded je velice příjemný survival s fascinujícím zasazením, na němž dělá Obsidian Entertainment, přičemž se jedná o jejich srdeční záležitost, což je z té hry cítit.

Od jejího vydání v předběžném přístupu letos v létě jsme se pak dočkali různým větších či menších aktualizací, které přidávaly různé novinky.

Tento listopad však přijde řada na doposud největší update, jaký zatím do hry dorazil.

Ten se bude jmenovat Pond, kdy angličtináři jistě vytušili, že se bude zaměřovat na místní rybníček/jezírko, jenž jste ve hře již mohli potkat. Aktualizace nicméně toto jezírko naplní různým obsahem, kdy hráči díky tomu dostanou kompletně novou lokalitu, jíž mohou prozkoumávat.

To znamená, že se můžeme těšit na kompletně novou mechaniku potápění, kdy pod vodou nalezneme i speciální laboratoř, kterou můžeme prozkoumat. Nové laboratoře se nicméně objeví i jinde ve světě, přičemž se z nich stanou takové malé dungeony. Kromě toho se dočkáme i kompletně nových významných orientačních bodů.

Pod hladinou pak samozřejmě žijí nové druhy zvířat, jako je třeba kapr koi, který představuje poměrně velkou hrozbu vaší postavě. No a pokud patříte k řadám arachnofobů, tak vězte, že pod vodou nebude v bezpečí ani před pavouky, jelikož bude přidán i speciální druh pavouka, který umí plavat. Díkybohu zde ale nalezneme i přátelštější zástupce fauny, jako jsou roztomilí pulci či různé druhy drobnějšího hmyzu.

Samozřejmostí je i velká porce nových receptů pro craftění, kdy se můžete těšit na potápěcí masku, rebreather, ploutve, koi brnění, kostěný trojzubec, podvodní lucerničku a další. Taktéž se můžete rozhodnout postavit své obydlí na vodní hladině, jelikož se dočkáme plovoucích základů. Orientaci vám následně ulehčí bójky.

Tato aktualizace vyjde během listopadu. Přesné datum vydání bude teprve oznámeno. Pokud se vám ale nechce čekat, můžete tento update již vyzkoušet ve veřejném testování, pokud jste členy programu Insider. Podrobnosti, jak se do tohoto programu dostat, naleznete na oficiálních stránkách hry.

Zájemci se mohou taktéž podívat na zajímavý rozhovor od Windows Central Gaming, kde byl vyzpovídán vedoucí projektu Adam Brennecke, kdy se rozebírala chystaná aktualizace.

Zde taktéž byla naznačena budoucnost titulu, takže se můžeme těšit i na další rozšiřování, kdy se i nadále bude vylepšovat příběh, dočkáme se létajících stvoření, bude více propracováno stavění základny a také přijde řada na domácí mazlíčky, na něž se skutečně těším.

Kromě toho jsme byli obeznámeni i s úpravami, jichž se Grounded dočká na nových konzolích Xbox Series X a S.

Mimo jiné došlo na ujištění, že se dočkáme podpory funkce Smart Delivery, takže pokud jste již majiteli hry, nemusíte si ji znovu pořizovat na next-gen, jelikož takovou verzi dostanete zdarma.

Na Xboxu Series X se můžeme těšit na rozlišení 4K a 60 FPS, zatímco jeho slabší odnož Xbox Series S nabídne 60 FPS při rozlišení 1080p. Na obou strojích však bude vylepšena vykreslovací vzdálenost jednotlivých objektů, kvalita stínů a bude zde i podpora HDR. Díky SSD taktéž budou sníženy načítací časy.

Každopádně chystaný next-gen update, jenž vyjde 10. listopadu, zlepší běh i na ostatních platformách, jako je Xbox One, ale i PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama