Grounded Novinka Grounded obohatila další aktualizace

Grounded obohatila další aktualizace

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Možnost přesunu nábytku, nové předměty a úpravy aspektu přežití.

Reklama

Naše dojmy z úplně prvotní verze survivalu Grounded, který dorazil do předběžného přístupu na Steamu a Microsoft Store v červenci minulého roku, si můžete přečíst zde.

Nicméně od té doby hra prošla poměrně slušnou proměnou, kdy autoři do ní na měsíční bázi vydávají pravidelné aktualizace, kdy třeba v listopadu vyšla taková, která přidala kompletně novou lokaci nazvanou Koi Pond (Jezírko Koi), v níž jste se potápěli do krásného podvodního světa, kde vás ale mohl sežrat kapr koi.

Tým z Obsidianu ovšem nelení, což znamená, že si od čtvrtka můžeme užívat další aktualizaci, tentokrát s označením 0.7.0.

Vývojáři se v ní zaměřili na tzv. "Quality of Life" vylepšení, které mají za úkol vám zlepšit požitek z hraní.

K těmto změnám se tak řadí třeba možnost posouvat nábytek, truhly či pracovní stoly. Příjemnou změnou je možnost výroby předmětů z materiálů, které jsou uloženy v blízké truhle, takže je nemusíte nosit u sebe.

Také můžete nově jíst přímo z ohně, byly přidány další ikony, které pomohou s přehledem ve hře a třeba chytač mízy půjde lépe umístit a nově bude generovat jednu mízu za pět hodin (dříve to bylo jedna za 24 hodin).

Efektní i efektivní novinkou pak je možnost přenosu materiálů přes zipliny.

Grounded obohatila další aktualizace

Přirozeně ale nesmí chybět slušné množství vyrobitelných předmětů, kdy došlo na dodání nových typů zábradlí a podlah, závěsné lucerničky se světluškou, nástěnné kotvy pro zipliny a kouřového rozptýlení s názvem Shinobe Sneeze.

Také byla dodána možnost vytvoření točitého schodiště a trofejí z létajících tvorů.

Grounded obohatila další aktualizace

Proměnou nicméně prošly i samotné prvky přežívání. U hladu a žízně tak došlo na úpravu bonusů a penalizací, kdy bonusy (obnova zdraví a lepší obnova výdrže) se nově spustí na 80 %, zatímco penalizace (omezení staminy) už na 20 %.

Společně s těmito aspekty se změnily recepty na opravu, kdy třeba na opravu zbroje budete potřebovat zhruba 20 % materiálů, kterých jste potřebovali doposud.

Obvazy vám nově uzdraví větší porci životů, avšak v rámci daleko delšího času. Bodnutí komára pak bere méně životů, zatímco včely dostaly dva nové útoky.

Grounded obohatila další aktualizace

Žádná aktualizace se ale nemůže obejít bez opravy různých bugů, kdy kompletní seznam úprav naleznete zde.

Early Access verzi Grounded zakoupíte za 29,99 eur, respektive 749 Kč, na Steamu a Microsoft Store.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama