Grounded přináší "sdílené světy"
Grounded Novinka Grounded přináší "sdílené světy"

Grounded přináší "sdílené světy"

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Původní zakladatel vašeho světa již nebude muset být online.

Reklama

Obsidian nám už během příštího měsíce nabídne plnou verzi jejich roztomilého survivalu Grounded, tudíž už brzy budeme moci okusit kompletní příběh z jedné zahrady plné nejrůznějších hmyzích i květinových obyvatel.

Nicméně před samotným vydáním dorazil do veřejné testovací verze ještě jeden update, který přináší poměrně klíčovou novinku.

Tou jsou tzv. "Shared Worlds", kdy pod tímto jménem se schovává možnost vytvoření až tří světů, které následně můžete nahrát do místního cloudu. Jakmile to uděláte, tak vaši přátelé k tomuto světu budou mít přístup i bez toho, abyste vy, jako původní hostitel, museli být online.

Každý hráč posléze může mít přístup k až 50 světům, které jsou s nim sdíleny, přičemž aktuálně vytvořené světy mohou být proměněny do těchto sdílených, tudíž nemusíte kvůli této funkci začínat znovu.

Je nicméně dobré mít na paměti, že se nejedná o dedikovaný server, tudíž takový svět vždy bude potřebovat svého hostitele, kdy jím bude ten, který se do tohoto světa připojí jako první. Navíc hostitelem může být v jednu chvíli pouze jeden uživatel, kdy ostatní se už musí na něj napojovat. Nicméně dosažený postup se vždy bude ukládat do cloudu, takže klíčovou funkcí je skutečnost, že se jednoduše v této roli můžete s ostatními střídat.

Vydání plné verze je přichystáno na 27. září, kdy se dočká PC, Xbox One a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama