GTA 6 se má od předchozích dílů výrazně lišit
Novinka GTA 6 se má od předchozích dílů výrazně lišit

GTA 6 se má od předchozích dílů výrazně lišit

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

54
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dočkáme se zřejmě ženské hrdinky a fiktivního Miami.

Reklama

Okolo GTA 6 se v poslední době točí řada spekulací i oficiálních náznaků. Nyní přichází z celou řadou zajímavých informací známý novinář Jason Schreier. Ve svém článku pro Bloomberg píše o konkrétních vlastnostem hry i měnících se poměrech v samotném Rockstaru.

Schreier popisuje, že fungování studia bylo v minulosti postaveno na kultuře sedmidenního pracovního týdne. Při dokončování jednotlivých her byly navíc podle jeho informací ještě větší přesčasy a crunch běžnou součástí práce ve studiu.

Tento stav se však s postupným odchodem některých vedoucích pracovníků začal postupně měnit, což mělo mít pozitivní dopad na firemní kulturu i zaměstnance. Na druhou stranu však došlo vlivem změn i pandemie ke zpomalení vývoje nového GTA, na které fanoušci netrpělivě čekají.

Transformace Rockstaru měla rovněž ovlivnit podobu samotného GTA 6, které má nést pracovní název Project Americas. Původně se prý počítalo s vytvořením mapy o rozloze velkých oblastí Severní a Jižní Ameriky. Nakonec ale z těchto ambicí sešlo a místo toho se hlavní mapa zmenšila na fiktivní verzi Miami a jeho okolí.

Nové GTA má tak nyní více připomínat koncept hry jako služby, do které budou postupně doplňována nová města a mise. Schreier dodává, že se autoři více zaměřili na vnitřní lokace, kterých má být výrazně více než u předchozích dílů. Ohledně data vydání nebyl Schreier příliš konkrétní. Zmínil ale, že vývoj hry v určité formě začal už v roce 2014. Vývojáři jsou však údajně skeptičtí ohledně spekulovaného vydání na přelomu let 2023 a 2024. Jako reálnější se jeví vydání nejdříve za dva roky nebo ještě později.

Z pohledu příběhu má být jednou ze dvou hratelných postav vůbec poprvé žena latinskoamerického původu, o čemž se spekulovalo už v minulosti. Příběh má být rovněž ovlivněn známou gangsterskou dvojicí Bonnie a Clyde. Na rozdíl od předchozích her si vývojáři měli dát také větší pozor na to, aby ve hře nebyly přítomny různé vtípky a urážky směrem ke konkrétním skupinám a menšinám.

Jednotlivé výše zmíněné informace Schreier dle svých slov posbíral od více než dvaceti různých zaměstnanců, kteří studio opustili teprve před nedávnem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama