GTA Postavy#3 : Niko "NB" Bellic
Blogy čtenářů Článek GTA Postavy#3 : Niko "NB" Bellic

GTA Postavy#3 : Niko "NB" Bellic

sweat55

sweat55

Niko Bellic je hlavní hrdina dílu GTA IV. Nadaboval ho Michael Hollick.

Reklama

Niko Bellic je hlavní hrdina dílu GTA IV. Nadaboval ho Michael Hollick.

 

Po třech měsících je tu další díl našeho oblíbeného seriálu (alespoň mého) GTA Postavy. Kdo ještě nehrál Grand Theft Auto IV, ať si dá pozor na spoilery, bude jich hodně. Jo a taky nešetřím vul*arismem, tak se bude hvě*dičkov*t!

 

Válečný veterán, děsivá minulost...

Niko je voják, nebo jím aspoň býval. Pochází z Balkánu, kde sloužil v armádě. Jednou se při akci vše doslova pos*alo a z patnáci mužů přežil jen on, Florian Cravic a Darko Brevic. Později se ke vší své smůle dozvídá, že jeho jednotku prodal jeden z jeho přátel. To ho samozřejmě velmi rozzuří, a tak se začne chystat na pomstu. Jenže jakmile válka skončila, po zrádcovi se slezla zem. Jako by to nestačilo, kvůli penězům se NB zaplete s mafiánem Rayem Bulgarinem, což je velmi nebezpečný člověk. Jednoho dne se Nikovy potopí mafiánova loď se zbožíčkem. Niko se, částečně popuzován dopisy od jeho bratránka Romana, částečně ze strachu před Bulgarinem a částěčně z pomstychtivosti rozhodne odjet do zaslíbené země, do Ameriky. Přesněji do Liberty City, kde žije Roman a kde se podle jeho zdrojů nacházejí zrádci jednotky. Tak se tedy vydává na cestu lodí Platypus ( Ptakopisk ), do země plné sra*ek. ( Což jaksi netuší )

 

Amérika, Amérika...

Po sedmi měsících Niko dorází do Liberty City, města které nikdy nespí. Po vylodění vidí svého bratránka Romana, který pro něho přijel opilý, a tak mu nezbívá nic jiného, než ho odvést do jeho krásné vily (jak psal v dopisech). Jenže to nebyla tak úplně pravda a Niko přijíždí do polorozpadlého bytečku který se hemží šváby. A Romanova super práce je taky fajn, vlastní zadluženou taxislužbu!

This is the mansion ? Just a temporary place. The mansion is coming.

[ Tohle je to sídlo ? Jenom dočasné místo. Sídlo se blíží. ]

 

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Qo_9uifCivI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Další, krásný slunečný den se NB vydá za bratránkem do práce. Tam se seznámí s Romanovou milou přítelkyní Mallorine a s nemilím (i nemytým) "shitheadem"  mafiánem Vladem Glebovem. Tomu Roman dluží nějaké ty drobné, a tak pro něho bude muset Niko začít pracovat, aby splatil jeho dluhy. Později se seznámí s vyhulencem, zahulencem Little Jacobem, steroidovým Brucie Kibuttzem a s Mallorininou přítelkyní Mitchelle, se kterou se velmi seznámí a občas spolu zajdou na kafe, jestli chápete.

Vlado se nějak začíná motat kolem Mallorine, což vyústí v potičku, při které dostane mafián krásně kulkou mezi oči (headshot).

 

Rusové jsou všude, hlavně ti špinavý a zlí...

Smrt mafiána Vlada se samozdřejmě nelíbí pár lidem, a tak jsou Niko s Romanem uneseni. Dimitri Rascalov je začíná mučit, když v tom se dostane ke slovu jeho šéf, Mikhail Faustin (dabuje ho Karel Roden). Niko tedy začne pro Mikhaila pracovat, zabije pár lidí. Dimitri si ale začne uvědomovat Mikhailova kokainové šílenství, a proto řekne Nikovy aby ho zabil. Niko se po váhání rozhodne učinit jak říká, a v baru zabije Mikhaila. Po prácičce volá Nikovy Dimitry, který se chce sejít ve skladišti. On ale není idiot, tak řekne Jacobovy aby šel s ním. Jak asi tušíte, byla to past. Ve skladišti se nachází i Bulgarin. Naštěstí se z toho naší hrdinové dostanou. Později, když se s Romanem dostanou k domu a zjistí že hoří, stejně tak jako Taxislužba, ubitují se v bytě Mallorine.

 

Můj kámoš, můj vrah...

V nové čtvrti NB potká Manyho Escuelu (bývalý dealer) a Ellizabeth Torrez( dealer a feťačka). Později potká také Playboye X, Packieho nebo Fransice McRearyho. Seznámí se také s Playboyovým bývalým přítelem Dwayenem. Mezi Xem a Dwaynem panuje napětí, načež si oba přejí po Nikovy aby zabil toho druhého. Niko (hráč) se tedy musí rozhodnout, koho sejme. Pokuď zabije Dwayna, dostane 20000$ od PlayboyeX, pokuď zabije Xe, získá jeho dům a šaty Claudeho z GTA III. Rohodnutí je jen na vás.

 

Přítelkyně, zrádkyně...

Po zabití jednoho z nich dělá Niko práci pro Ellizabeth, vše jde na 100%, bohužel se na konci práce objeví Mitchelle, která se k němu nedostala náhodou. Je to špeh, nasazený vládou. Což ale pro ní znamená jediné, kopačky. Ellizabeth, která dá dárek mezi oči Manymu, je zatčena policií a Niko začne pracovat pro vládu. Fuj! Tedy spíše pro tajemného vládního agenta U.L.Papera, který mu za práci slíbí naleznutí zrádce jeho jednotky.

 

Pánové a paní McReary...

Na Nika si zjistí policista Francis McReary samé hrozné věci, a tak nezbude Nikovy nic jiného, než pro něj začít pracovat. Po chvíli se náš hrdina seznamuje s Francisovým bratry Packiem, Geraldem, Derrickem a s Kate(zase kafe), jejich sestrou.Pro Packieho začne plnit pár menších misí jako vyloupení banky kde postřílejí asi 300 policistů, klasika. Později se Francisovy nelíbí Nikova práce s jeho bratry, a tak situace vyústí v najmutí vás na vraždu Derricka. Ten ho naopak poprosí o vraždu Francise. No a je tu další rozhodování kdo z koho. To už je ale na hráčích.

 

Zrádce !!...

Po dalším hraní si Niko začne z mafiány, a také objeví jednoho z bývalých členů jeho jednotky, Floriana který si říká Bernie a je teplouš. Bohužel pro Nika se ukáže Bernieho nevina. Jak jsem psal, NB začal pracovat pro mafiány kde dostával více úkolů za více peněz. Později se ozve U.L. Paper s oznámením nalezení, teď už opravdu zrádce Darka Brevice. Bere s sebou Romana, a jede na letiště kde už na něj čeká malý dárek. Niko se dozví pravdu o pouhých tisíci dolarech které dostal Darko za zradu. Co udělá? Piercing v Darkově hlavě, nebo ho nechá jít? Po vyřešení situace se zrádcem dá Nikovy mafián Pegorino možnost obchodu s velkou množství peněz. Bohužel je to obchod se špinavou, zas*anou, hnusnou krysou, Dimitrim. Je tu finále.

 

Konec 1...

Obchod života a smrti...

Pokuď se Niko rozhodne o obchod s Dimitrim, vše proběhne asi takto. Při obchodu je, jak jinak, Niko zrazen a musí se vystřílet pryč. Peníze sice získá, ale stratí daleko víc. Po obchodu je Romanova svatba, na které je ale Roman zastřelen Dimitriovým mužem. Později se vydají společně s Little Jacobem pomstít Romana, a vše skončí smrtí Dimitriho na ostrově Štěstí.

 

Konec 2...

Nikdy, kryso!...

Když Niko zvolí možnost dvě a rozhodne se zabít Dimitriho dopadne to takto. Niko najde Dimitriho na lodi Platypus (Loď kterou přijel do LC), zlikviduje ostrahu a poďekuje mu za všechny ty krásné věci. To se líbí Kate, která tedy souhlasí a jde na Romanovu svatbu. Tam se ale objeví Pengorino, který zabije Kate. Později se NB, LJ a Roman jedou pomstít mafiánovy, který nakonec zemře na ostrově Štěstí. Konec.

 

Je Niko mrtvý?...

O pět let později v Los Santos, se černošký gangsta mladík Franklin seznámí s Packiem. Společně spolu vykrádají banky a při rozhovoru o jejich zatím najvětších úspěších zmíní Packie vykrádání banky v Liberty City a myslí si ,že je Niko mrtvý. Pravda nebo fikce? To se dozvíme někdy jindy...

 

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/lALQQpJiHUw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
  • Berte s rezervou, nechtěl jsem vypsat 100% všech prdů co Niko zažil. Vím, něco chybí ale toto jsou podle mě ty nejdůležitější momenty příběhu. Jinak díky za pozornost :)

 

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama