GTA V prodalo nejméně kopií ve své historii
GTA 6 Novinka GTA V prodalo nejméně kopií ve své historii

GTA V prodalo nejméně kopií ve své historii

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Akcie společnosti se výrazně propadly.

Reklama

Po společnostech Sony a Microsoft své finanční výsledky zveřejnilo i Take Two. Z dostupných dat jsme se dozvěděli, že GTA V zaznamenalo z pohledu prodejů nejhorší čtvrtletí od svého vydání v roce 2013.

Zástupci Take Two prozradili, že se v posledním čtvrtletí prodalo zhruba milion kusů, což je na téměř 10 let starou hru i tak úctyhodné číslo. Přesto jde jednoznačně vidět klesající trend, který dříve či později musel přijít. Společnost rovněž oznámila, že snižuje očekávané celoroční tržby z 5,8 až 5,9 miliardy dolarů na 5,4 až 5,5 miliardy.

Snížená prognóza budoucích tržeb se společně s dalšími faktory podepsala na poklesu ceny akcií o přibližně 17 %. Herní analytik Benji-Sales na Twitteru zmiňuje především problémy Take Two na mobilním trhu, které dle něj představují větší problém než klesající prodeje GTA V.

Společnosti jistě nepomohl ani nedávný únik rozpracované verze GTA VI. Tuto událost v rozhovoru s investory připomněl i šéf Take Two Strauss Zelnick, který zopakoval, že nebude mít vliv na vývoj GTA VI ani jeho termín vydání. Dále dodal, že neexistují žádné důkazy o odcizení dalších materiálů.

Take Two se pochlubilo také aktualizovanými celkovými prodeji svých her. Za pozornost stojí především výše zmíněné GTA V, které od svého vydání dokázalo celosvětově prodat více něž 170 milionů kopií. Další titul od Rockstaru v podobě Red Dead Redemption 2 se poté dostal na 46 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama