GTA V se stále prodává skvěle, daří se i remaku Mafie
Borderlands 3 Novinka GTA V se stále prodává skvěle, daří se i remaku Mafie

GTA V se stále prodává skvěle, daří se i remaku Mafie

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Take Two ukázalo finanční výsledky za uplynulý kvartál.

Reklama

Svými finančními výsledky za uplynulý kvartál se po EA, Nintendu, Sony nebo Activisionu pochlubila rovněž společnost Take Two Interactive.

Take Two v uplynulé předvánoční sezoně na poli nově vydaných AAA her nebylo tolik aktivní. Z větších titulů vydalo pouze koncem srpna PGA Tour 2K21 a v září remake první Mafie společně s NBA 2K21.

Ani jedna z výše zmíněných her si ale nevedla špatně. PGA Tour 2K21 prodalo 2 miliony kusů a NBA 2K21 dosáhlo na 8 milionů, což je podobný výsledek jako předchozí díl. Ohledně remaku Mafie v hovoru s investory zaznělo, že se hra stále prodává nad očekávání dobře. V tomto případě bohužel přesná prodejní čísla zatím neznáme.

Nesmíme ale zapomínat, že Take Two těží zejména z úspěchu svých starších titulů. V čele pelotonu neotřesitelně zůstává GTA 5, pro které byl loňský rok druhým nejúspěšnějším v historii.

Hry se jenom v roce 2020 prodalo více než 20 milionů kusů. Z pohledu prodejů byl nejúspěšnější nepřekvapivě rok 2013, kdy hra poprvé vyšla na konzole PS3 a Xbox 360 a prodala 32 milionů kopií.

V celkových číslech to znamená, že se pátého GTA ve všech jeho verzích a na všech platformách prodalo už více než 140 milionů. Uvidíme, kam prodeje poskočí po vydání na letošek chystané vylepšené verze pro nové konzole PS5 a Xbox Series X/S.

Na úspěch hry má velký podíl i její nesmírně populární multiplayerová část GTA Online. Z pohledu GTA Online byl rok 2020 vůbec tím nejúspěšnějším v historii. V žádném jiném roce ho jednoduše nehrálo tolik hráčů jako loni. V přímém měsíční porovnání s minulými lety navíc GTA Online dosáhlo na rekord v každém měsíci roku 2020.

Další úspěšný titul od Rockstaru v podobě Red Dead Redemption 2 už od svého vydání prodal více než 36 milionů kopií. Čísla z předchozího kvartálu hovořila o překonání 35 milionů, takže za uplynulý kvartál zhruba 1 milion kusů přibyl.

Rovněž bylo potvrzeno, že GTA Online i Red Dead Online bude novými aktualizacemi podporováno minimálně v průběhu celého letošního roku.

Na slušná čísla dosáhlo i Borderlands 3. Střílečka od Gearboxu od vydání oslovila přes 12 milionů hráčů.

Celkové příjmy společnosti Take Two Interactive v uplynulém kvartále klesly o 7 % na 861 milionů dolarů. Zisky se na stranu druhou meziročně zvýšily o 11 % na 182 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama