Half-Life 3 údajně ve vývoji není, Valve se spíše soustředí na Steam Deck
Novinka Half-Life 3 údajně ve vývoji není, Valve se spíše soustředí na Steam Deck

Half-Life 3 údajně ve vývoji není, Valve se spíše soustředí na Steam Deck

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

13
Platformy Windows PC

Své handheld konzoli chtějí přinést hry na míru.

Reklama

Smutnou zprávu pro všechny fanoušky série Half-Life zveřejnil Tylver McVicker z Valve News Network ve svém novém videu. V něm uvádí, že společnost Valve v současnosti nepracuje na plnohodnotném pokračování této slavné značky. Podle jeho zdrojů nás alespoň prozatím žádné Half-Life 3 nečeká, jelikož Valve se soustředí na tituly vhodné pro Steam Deck.

Ačkoliv konec Half-Life: Alyx, hry speciálně vydané pro VR v minulém roce, naznačuje možné pokračování příběhu Gordona Freemana, společnost Valve na něm zatím nepracuje. "Problém je v tom, že v současné době nepracuje žádný větší vývojový tým na ničem jiném než na několika málo kouscích softwaru, které jsou právě teď speciálně přizpůsobeny Steam Decku. Valve se snaží dostat na trh Steam Deck a, jak si mnozí všimli, handheldová konzole byla podstatně úspěšnější, než se původně předpokládalo, takže Valve do ní vkládá velké naděje," uvedl McVicker.

McVicker tvrdí, že Valve místo toho pracuje na samostatném projektu s názvem Citadela, jehož herní mechanismy se pro Steam Deck lépe hodí. "Společnost Valve pracuje na softwaru, který nejlépe předvede, čeho je Steam Deck schopen - na Citadele. Je to hybrid FPS/RTS založený na Half-Life, který nabídne i kooperaci," řekl McVicker. On sám potom uvádí, že si pod projektem Citadela máme představit jakýsi mix Left 4 Dead, Alien Swarm a Half-Life.

Konzole Steam Deck byla oznámená v červenci. Využívá nejnovější verzi softwaru SteamOS, který je založen na Linuxu a umožňuje hráčům přístup ke knihovně her Steamu a ke všem funkcím platformy. Konzole kromě handheldového režimu nabídne také možnost propojení obrazu k televizi či monitoru. Vydání je po odkladu naplánované na únor 2022.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama