Harry Potter: Wizards Unite vychází již tento pátek
Harry Potter: Wizards Unite Novinka Harry Potter: Wizards Unite vychází již tento pátek

Harry Potter: Wizards Unite vychází již tento pátek

Ondřej Partl

Ondřej Partl

3
Platformy Apple iOS Android Android

Kouzelnický svět i v naší realitě.

Reklama

Studio Niantic má za sebou veleúspěšný mobilní AR titul Pokémon GO, jenž v roce 2016 způsobil neskutečnou mánii, která trochu skomírajícím pokémonům navrátila zašlou slávu. Nyní se toto studio vrhlo v podobném stylu i na svět čar a kouzel z pera spisovatelky J. K. Rowlingové, v jejich nejnovější hře Harry Potter: Wizards Unite.

Titul se nedávno dočkal bety, která byla přístupná pouze v Austrálii a Novém Zélandu, avšak nyní bylo oznámeno oficiální datum vydání, které prozradil oficiální účet na Twitteru. To bylo stanoveno na 21. června, což je již tento pátek. Nicméně k zapnutí serverů nedojde celosvětově v jeden moment, ale v podobě jednotlivých vln, kde v první z nich je pouze Velká Británie a Spojené státy americké.

Hra bude pracovat na podobném principu rozšířené reality jako Pokémon GO. Vtělíte se do nového rekruta Odboru kouzelnických nehod a katastrof, jenž má za úkol ochranu kouzelnického světa před světem mudlovským. Bohužel došlo k velkému úniku magie a vy dostanete pověření, abyste jednotlivé ztracené artefakty nalezli dříve, než prozradadí existenci kouzelnického světa.

Tyto artefakty mají ve hře podobu tzv. "Foundables", kde vaše interakce s nimi bude tvořit většinovou část hry. K jejich úspěšnému "sběru" budete muset užít ta správná čarovná kouzla. Ty k vyslání potřebují výdrž, kterou bude třeba doplňovat. Mimo "Foundables" můžete narazit i na "Portkeys", které představují ty nejikoničtější lokace ze světa čar a kouzel.

Jakmile budete zvládat základní úkony a zaklínadla, můžete vyzkoušet svůj um v jedné z pevností. V nich se společně s přáteli v reálném čase utkáte s několika náročnými nepřáteli, které zdoláte pouze spoluprací.

Nezbývá tak jen čekat, kdy se servery spustí i v naší kotlině a zdali Wizard Unite budou mít alespoň podobný úspěch, jako jejich předešlý titul. Hra dorazí na iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama