Hellblade 2 z hlediska tradičních prodejů propadlo
Hellblade 2 Novinka Hellblade 2 z hlediska tradičních prodejů propadlo

Hellblade 2 z hlediska tradičních prodejů propadlo

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

10
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Čísla z Game Passu jsou ale výrazně pozitivnější.

Reklama

Herní analytik Mat Piscatella ze společnosti Circana zveřejnil žebříček nejprodávanějších her v USA za měsíc květen. V kategorii prémiových her se z pohledu tržeb nejvíce dařilo titulům Ghost of Tsushima, Paper Mario: The Thousand-Year Door Remake a Call of Duty Modern Warfare 3. Zatímco loňské Call of Duty vládlo na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S, tak Ghost of Tsushima zaznamenalo vysoké prodeje zejména díky nedávnému uvedení PC verze.

Piscatella zároveň vypíchl několik dalších nově uvedených her v čele s akční adventurou Senua's Saga: Hellblade 2. Ta se celkově umístila na 37. místě a v rámci samostatného Xbox žebříčku na 21. místě, což rozhodně nejsou pozice, kde bychom očekávanou exkluzivitu od Microsoftu bezprostředně po vydání očekávali.

V případě druhého Hellblade je ale zásadním faktorem uvedení v předplatném Xbox/PC Game Pass hned v den vydání, které mělo bezesporu výrazný vliv na prodeje tradičních digitálních a fyzických kopií. O poznání lépe se druhému Hellblade dařilo v žebříčku aktivních uživatelů, do kterého jsou kromě free-to-play titulů promítnuti také předplatitelé Game Passu. V tomto přehledu se hra od studia Ninja Theory umístila na slušném 12. místě. Senua’s Saga: Hellblade 2 je k dostání na PC (Steam), Xboxu Series X/S i ve zmíněném předplatném Xbox/PC Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama