herni-legendy-strategie
Blogy čtenářů Článek Herní legendy(strategie)

Herní legendy(strategie)

Ahoj rozhodl jsem se po krátké úvaze, že tento článek budu věnovat na památku starých 2D strategických her. Proto jsem si pro vás nachystal podle mě…

Reklama

 

Ahoj rozhodl jsem se po krátké úvaze, že tento článek budu věnovat na památku starých 2D strategických her. Proto jsem si pro vás nachystal podle mě tři nejzájímavější 2D hry.

  1. StarCraft
  2. Command & Conquer: Red Alert

  3. Kknd 2 krosfire

 

 

StarCraft

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Z5uUY37efd8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

intro

Hra vytovořená společností Blizzard entertainment roku 1998.

StarCraft je strategická 2D hra proto se nemusíte divit, že grafika je o hodně horší než u dnešních her, ale i přes tento menši detail je hra více než skvělá. Hra je rozdělená do tří kampaní což znamená, že na každou kampaň je jedna rasa.

 

  1. terrani        
    Herní legendy(strategie)
    Herní legendy(strategie)
  2. Zergové      
    Herní legendy(strategie)
    Herní legendy(strategie)
  3. Protossové 
    Herní legendy(strategie)
    Herní legendy(strategie)

Každá svá rasa má specifické budovy,jednotky,hrdiny a zbraně. Co se týče herního děje je velmi zajímavý a rozvitý, ale zpět k věci každá rasa se hodí na něco jiného. Mezitím co terrani mají výbornou a rozsáhlou obranu:raketomety,úkryty napěchované mariňákama nebo plamenometčíkama. Můžete také využít zákeřné jednotky, které využívají vlastnosti neviditelnosti a zaměřovací ho laseru což znamená, že můžete vyhodit atomovou bombou důležité části základny nepřátelské frakce. Dále Terrani využívají různé stroje od mechů a malých stíhaček po těžké tanky a bitevní křižníky.

 

Zerogové se zase specifikují hlavně na útok když někam pošlete pěknou tlubu zerlingů někam jen tak si zařádit a jako doprovod jim dáte pár hydralisků tak učiníte vážné škody nepříteli ať chce nebo ne. Jak už jsem zmínil Zergové jsou hlavně na útok to však neznamená, že nemají žádnou obranu, ale podle mého názoru je velmi chabá pokud nebereme jako obranu rychlý útok, který se skládá z velkého počtu zerských jednotek. Zergové mají spoustu jednotek, ale nejvíce budete používat asi první dvě základní.

 

Protossové jsou velmi silná rasa. Jejich výhoda je velký počet životů a aby toho nebylo málo mají ještě výhodu štítu.  bohužel mají značnou nevýhodu  jsou hodně drazí a jejich budovy musí být v dosahu stavebních krystalů zkrádka zničený krystal=nefunkční budovy. Základní jednotkou protossů jsou zaeloti jednotka na krátkou vzdálenost je silná a velmi účinná proti zergům. Dále protossové mají k dispozici letadlové lodě mechanické pavouky a housenky.

 

 

Shrnutí trjúhelníku: Terrani<Protossové<Zergové<Terrani

 

Celkový dojem hry je dobrý hratelnost je jednoduchá i když občas budete muset popřemýšlet jak se ovládá určitá jednotka nebo budova. Doufám,že jsem vás motivoval  a máte chuť tuto hru zkusit. :) Ještě nutno říci, že StarCraft má možnost skirmishe a MP. :)

 

 

Command & Conquer: Red Alert

Herní legendy(strategie)

 

Je další strategická, kterou jsem si pro vás přichystal.Tentokrát máte na výběr jen dvě možnosti kampaně a to za

  1. Alianci 
    Herní legendy(strategie)
  2. Rusy  
    Herní legendy(strategie)

Red Alert je velmi stará hra a proto i grafika je mizerná,ale na tehdejší dobu výborná a jenom kvůli grafice neztratíte dobrý dojem z hraní. Jak už jsem zmínil můžete hrát dva druhy kampaně. jednoduše postupujete na válečné mapě buď  od Velké Británie k Rusku a nebo na opak a občas si holt budete muset vybrat kam zaútočíte.

Herní legendy(strategie)
Herní legendy(strategie)

Dále vám povím něco o jednotkách. Kvůli slabší grafice jsou pěší jednotky stejné až na pár detailů a jiných vlastností. Na druhou stranu jízdní jednotky tanky,auta jsou odlišná. Každá strana má i své speciální jednotky Aliance vlastní Auta s kulometem a super bojovnici Tanyu(Taňu), která je velice účinná proti pěším jednotkám a budovám.  Rusové mají naopak těžké tanky Mammhoth.

Herní legendy(strategie)

Tak jako jednotky mají odlišné jsou i velmi odlišné obranné budovy Aliance se zaměřuje převážně na úkryty a děla a rakety země-vzduch.Zato Rusové specialitku, která v přítomném  světě  není a to  tesla věž a nebo plamenometné věže.

Herní legendy(strategie)
Herní legendy(strategie)

Každá strana má i své budovy a aby správně fungovali potřebujete dostatek energie a tu vezmete v elektrárnách.I budovy mají speciální třeba Rusové mají atomové silo a Aliance má výsknou laboratoř ze satelity takže budete mít odkrytou celou mapu.

Ještě bych vás mohl nalákat na skirmish ve kterém máte na výběr ze spoustu map a jako plus si můžete vybrat stát buď Ruska nebo Aliance a každý stát má svoji specifickou jednotku či budovu. To je asi tak vše co bych vám o tom mohl napsat.

Kknd 2 krosfire

Herní legendy(strategie)
Herní legendy(strategie)

Intro

 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/PtyfF1TmGrM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jako třetí hru jsem si pro vás připravil KK podobně jako ve SC může te hrát za tři jednotlivé rasy přičemž jedna pochází z lidí přesněji řečeno mutanti. Další jakoby rasa jsou roboti a toto jsou pravé názvy všech tří ras

  1. Survivors 
    Herní legendy(strategie)
  2. Evoled     
    Herní legendy(strategie)
  3. 9 Series   
    Herní legendy(strategie)

 

Po atomové válce se každá ze tří ras po čtyřicet let vyvíjela lidé(Survivors) byli schováni v atomových krytech. mutanti(Evoled) po čtyřiceti letech mutace začali ochočovat zmutované zvířata např: Kraby,škorpiony atd.... Roboti(9 Series) byli nejdříve zemědělští roboti, ale poté co byla planeta zničena a půda nebila k užitku se u nich vyvinul vztek vůči lidem proto po 40letech začala válka na novo.

Jak už jsem zmínil hra je rozdělená do tří kampaní. Podobně jako v Red Alert máte válečnou mapu z rozdílem, že jí musíte dobít celou takže pokud máte políčko 3,4 a 5 vy dobijete políčka 4 a 5 a potom půjdete na políčko 3 tak bude těžší i když to bude stejná mapa a stejné podmínky.

Herní legendy(strategie)

Každá rasa má své speciální jednotky a stavby. Co se mi líbilo u jednotek tak je, že si je můžete i vytvářet tak že si vytvoříte své vlastní vozidlo sice bude slabší než některá vozidla a pořád tam ten nápad je což se mi velice líbí. Líbí se mi taky herní mapy buď válčíte na holých prostranstvích nebo ve starých zničených městech.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama