Herní linie na letním Festivalu Fantazie
Speciály Dragon Age: Inquisition Článek Herní linie na letním Festivalu Fantazie

Herní linie na letním Festivalu Fantazie

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

7

Výroční 20. ročník srazu fanoušků cosplay, fantasy, komixů, hororů, scifi bude opět mít i linii zaměřenou na hry plnou zajímavých přednášek na různá témata.

Reklama

Již po dvacáté začne léto oslavou fantazie v Chotěboři na Festivalu Fantazie. A již tradičně zde naleznete herní linii, kde se dozvíte mnoho zajímavého. Letošní GameLine začíná až v pátek 3.7. a končí v sobotu 11.7. večer. První víkend patří RPG hrám (Mass Effect, Dragon Age, Zaklínač), pondělí s úterkem pak tradičně přivane Blizzard se svými hrami. Čtvrteční večer je pak věnován přednášce a debatě na téma českých lokalizací videoher.

Ale FF nežije jen hrami. Letos v programu naleznete přes 20 různých linií věnujícím se známým seriálům, filmům, deskovým hrám, cosplay či tanci. A pokud byste chtěli provětrat mozkové závity, tak rozhodně navštivte výstavu Matematicko-fyzikání fakulty Univerzity Karlovy.

Ze zahraničních hostů můžete na akci potkat Paula McGilliona (Dr. Carson Beckett - StarGate Atlantis) a Davida Nykla (Dr. Radek Zelenka - StarGate Atlantis). Zcela čerstvě byl oznámen Sylvester McCoy (sedmý Doctor Who, Radagast v Hobitovi).

Kompletní přehled programu všech linií naleznete na této adrese. Z bohatého programu, který naleznete zde (RPG Days mají svůj program zde) bych vám rád doporučil:

Pátek 3.7. 17:00

Luboš Přikryl - Fenomén jménem Assassin's CreedAsasíni a Templáři spolu již tisíc let vedou válku v zákulisí o nadvládu nad světem. A již 8 let se na nás hrnou z obrazovek snad všech multimediálních zařízení. Zorientujme se spolu v masivním univerzu plném konspirací, vražd, mimozemských technologií, kde nic není pravda, a vše je dovoleno.

Sobota 4.7. 20:00

Štěpán Jura - Vývoj sexuality v RPG od BiowarePodívejme se společně jak se vyvíjel přístup k sexualitě ve vztazích mezi postavami u RPG od Bioware. Začalo to pusou mezi zamilovanými postavami, pokračovalo přes lesbický sex a nakonec jsme v Inquisition skončili u... No, uvidíte. Pozor, Spoilery!

Neděle 5.7. 20:00

Solast + RPGCitadela - (Ne)povedené DA: InquisitionNa právoplatného pokračovatele Dragon Age: Origins jsme čekali pět let. Druhý díl se z mnoha důvodů snažíme z paměti vytěsnit dodnes. Přijďte zhodnotit nejnovější počin Bioware. Zastánci a odpůrci! Protichůdné názory! Tvrdá kritika! Nemilosrdná debata a kontroverze!

Pondělí 6.7. 18:00

Lukáš Jílek - Mýty a pověry ve stylu WoWBěhem dlouhé existence World of Warcraft vzniklo díky hráčům nemalé množství mýtů, pověr a legend. Podíváme se na ty nejzajímavější a nejrozšířenější z nich.

Úterý 7.7. 14:00

Zuzana Komprdová - Warcraft vs. StarcraftOznámen na Blizzconu 2014, Overwatch má být novou hrou společnosti Blizzard Entertainment. Co zbylo z tajemného projektu Titan, to najdeme právě tady. Přijďte se podívat na hru, která neláká hráče pouze na velkou sbírku klobouků.

Středa 8.7. 18:00

Marek Tvrdý - Vetřelci ve videohráchPřed 35 lety zaútočil na kina xenomorf, označený v českém překladu jako Vetřelec. Loni jsme se dočkali videohry, která je volným pokračováním prvního filmu. Kromě této novinky si představíme většinu herních titulů, kde se vyskytla nějaká forma xenomorfa dle návrhu H. R. Gigera.

Čtvrtek 9.7. 18:00

Ondřej Maláč - Dark Souls - Prepare to dieDark Souls, série nechvalně proslulá pro svou obtížnost. Je to však jediné co dokáže nabídnout? Rozhodně ne. Všeobecná přednáška, která vám přiblíží sérii a vysvětlí, proč rozhodně stojí za zahrátí.

Pátek 10.7. 18:00

Martin Čabrun - Fallout (Bethesda)Post-apokalyptické RPG jménem Fallout je legendární hrou ve svém žánru, kterou kdysi vytvořilo Black Isle Studios a nyní je pokračováno pro novou generaci prostřednictvím Bethesda Softworks. Pojďme si tedy hru představit, prozkoumat její příběh a zmínit několik zajímavostí z vývoje.

Sobota 11.7. 17:00

Michal Svoboda - Hry z Kickstarteru

Kickstarter je služba která se v poslední době velmi rozrůstá. Koukneme se na hry, které kvůli této službě vyšly a nakolik vývojáři dodrželi své sliby.

Informace o vstupném a ubytování naleznte na stránkách akce www.festivalfantazie.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama