Herní mód pro Windows 10 nebude pouze pro hry ze Storu
Novinka Herní mód pro Windows 10 nebude pouze pro hry ze Storu

Herní mód pro Windows 10 nebude pouze pro hry ze Storu

LakilukCZ

LakilukCZ

15

Bude seznam podporovaných her, stejně tak půjde Game Mode vypnout.

Reklama

Poměrně nedávno oznámil Microsoft takzvaný Game Mode pro Windows 10. Až dosud jsme však nevěděli, co si pod tímto pojmem máme představit. Herní mód má za cíl koncentrovat výkon procesoru a grafické karty na právě spuštěnou hru. Ostatní aplikace přesune do pozadí nebo je rovnou ukonči. Se zapnutým přenosem zápasu CSGO na druhém monitoru zřejmě nepochodíte, pro majitele starších počítačů to však může být užitečná featura. Herní režim by měl podporovat jak UWP, tak klasické Win32 hry. Přičemž zvýšení výkonu bude více znát právě u UWP her.

Důležité je, že Game Mod nemá být určen pouze pro hry z Windows Store, ale také pro další. Vznikne i seznam podporovaných her, u kterých se bude režim spouštět automaticky. Nelekejte se, půjde vypnout. Tento seznam pak bude rozšiřován podobným způsobem, jako to dělá Nvidia u svých ovladačů

Kevin Gammil, jeden z představitelů projektu se v rozhovoru pro Rock Paper Shotgun nechtěl příliš rozpovídat o nějakém konkrétním čísle fps, přiznal však, že Game Mode by měl více pomoci stabilitě hry a zabránit tak propadům fps, než jejich zvýšením. Nicméně i zvýšení byť třeba jen o jeden snímek za sekundu je lepší než nic.

Game Mode získá svojí vlastní položku v nastavení. Důležité je ještě zmínit, že nebude vyžadovat DirectX12.

První verze Game Modu dorazí v rámci early insider buildu už dnes. Finální verze pak přijde společně s Creators Updatem někdy na jaře tohoto roku.

Nutno podotknout, že podobné programy na styl Game Modu od Microsoftu již nějakou dobu existují. Rozdíl bude zřejmě jen v tom, že Game Mod bude přítomen rovnou ve Windows 10. Nadějí je, že bude lépe využívat výkon procesoru a grafické karty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama