Herní společnosti a jejich podpora hnutí Black Lives Matter
Novinka Herní společnosti a jejich podpora hnutí Black Lives Matter

Herní společnosti a jejich podpora hnutí Black Lives Matter

Ondřej Partl

Ondřej Partl

82
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Hned několik videoherních firem přispělo nemalou peněžní částkou.

Reklama

Ve Spojených státech amerických došlo 25. května k usmrcení George Floyda policistou, což vyvolalo následné protesty, které se poté v mnoha místech zvrhly až do rabovaní. Kvůli tomu hned několik společností začalo různými způsoby vyjadřovat svou podporu. To se promítlo i do světa herního, kdy v rámci jisté solidarity (a samozřejmě marketingu) došlo k odložení PlayStation 5 eventu či dalšího představení novinek k Cyberpunku 2077. Tímto ale tato podpora nekončí a některé firmy se rozhodli, že tuto věc podpoří i nemalou finanční částkou.

Společnost Humble Bundle se tak rozhodla, že založí miliónový fond, který bude sloužit na podporu afroamerických herních vývojářů. Zároveň prosí své zákazníky, aby přispěli neziskovým organizacím NAACP Legal Defense Fund a Race Forward.

Stejnou částku jednoho miliónu přispělo i Electronic Arts, které tyto peníze rozeslalo do různých organizací, bojujících s rasovou nespravedlností a diskriminací.

S finanční podporou následně přišla i japonská společnost Square Enix, která na hnutí Black Lives Matter a jiné charity přispěje 250 000 amerických dolarů.

Pozadu nezůstává ani původně francouzský Ubisoft, který v rámci solidarity ke svým afroamerickým zaměstnancům, fanouškům a celkové komunity poslal příspěvek 100 000 dolarů pro NAACP a Black Lives Matter.

Devolver Digital následně pro toto hnutí vyčlenil 65 000 USD.

Menšími částkami přispěli i Games Done Quick (2 500 USD) a Evolution Championship Series (7 500 USD).

Platforma pro vydávání a distribuci indie her Itch.io pak vytvořila speciální balíček her, který lze zakoupit za minimální cenu pěti dolarů, kdy výtěžek z něj poputuje na podporu NAACP a Community Bail fondu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama