High on Life je na Xboxu populárnější než GTA V
High on Life Novinka High on Life je na Xboxu populárnější než GTA V

High on Life je na Xboxu populárnější než GTA V

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Microsoft má nový hit, který v Game Passu nemá konkurenci.

Reklama

Aktualizace: Microsoft na svých oficiálních stránkách potvrdil, že High on Life překonalo hned tři rekordy služby Xbox/PC Game Pass. V první řadě jsme se dozvěděli, že žádnou jinou letos vydanou hru nehrálo v Game Passu tolik hráčů, jako právě High on Life.

Z pohledu third-party titulů se dokonce jedná o nejúspěšnější titul od vydání spuštění samotného Game Passu. Stejné prvenství si High on Life odnáší i v rámci čistě singleplayerových titulů.

Původní zpráva:

Vývojáři ze studia Squanch Games vydali minulý týden akci High on Life. Na hře je dobře patrný rukopis Justina Roilanda, který se jako spoluautor podepsal pod známým kresleným seriálem Rick and Morty. Sázka na humor, mluvící zbraně a odlehčenou hratelnost očividně vývojářům vyšla.

Že titul zaujal opravdu velké množství hráčů, naznačuje hned několik ukazatelů. Například v přehledu nejvýdělečnějších her na Steamu za uplynulý týden se High on Life umístilo rovnou na prvním místě a nechalo za sebou například poslední Fifu i Call of Duty.

Novince od Squanch Games se minimálně stejně dobře daří i na Xboxu. Herní analytik s přezdívkou Benji-Sales na svém Twitteru poukázal na to, že High on Life uzmulo první místo i v seznamu nejpopulárnějších her v Game Passu, kde byla hra k dispozici už v den vydání.

Benji-Sales si je dokonce poměrně jistý tím, že žádná jiná letošní hra nezaznamenala v Game Passu úspěšnější start. Kromě prvního místo mezi hrami v Game Passu stojí rovněž za pozornost, že jde aktuálně o třetí nejhranější hru na samotném Xboxu. High on Life tak porazilo i tradiční multiplayerové velikány v podobě GTA V, Apex Legends nebo Owerwatch 2.

Na čistě singleplayerový titul a novou značku od dosud neznámého studia jde o překvapivý úspěch, který bezesporu neunikl pozornosti Microsoftu a dalších vydavatelů, jež by o případné pokračování nebo rovnou celé studio Squanch Games mohli projevit zájem.

High on Life je k dispozici na PC (Steam), Xboxu One a Xboxu Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama