Historie FPS série Call Of Duty
Blogy čtenářů Článek Historie FPS série Call Of Duty

Historie FPS série Call Of Duty

Dnes se podíváme na historii jedné z nejznámnějších FPS akcí.

Reklama

Dnes se podíváme na historii jedné z nejznámnějších FPS akcí.

1. Call Of Duty

Hru vytvořila herní společnost Infinity Ward (od tvůrců Medal of Honor).Hráč se dostane do prostředí druhé světové války, kde bojuje za 3 národy a těmi sou Sověté, Američané a Britové. Hra byla oceněna nejlepší hrou roku 2003. Já si hru užíval a hru jsme hltal až do konce. Multiplayer mě v té době ještě tolik nezajímal, takže ten sem ani moc nehrál. Ale singleplayer sem si opravdu užil, byla to moje první hra s prostředí druhé světové války. Mise u Stalingradu, kdy jsem příjížděl lodí do zbořeného a rozbombardovaného Stalingradu měla takovou atmosféru že jsem to opravdu prožíval a myslel si, že jsem opravdu na onom místě.

2. Call Of Duty 2

Pokračováni uspěšného prvního dílu na sebe nenechalo dlouho čekat a my jsme se roku 2005 dočkali druhého Call Of Duty. Na hře pracovali opět Infinity Ward. Hráč se tentokrát vžil do rolí 4 vojáků. Podívali jsme se do Ruska, Afriky, Francie a Německa. Atmosféra byla opět užasná, nejvíc mě chytla mise "Vyvoledění v Normandii" neboli Den D. Opět sem pocítil ten pocit, že opravdu stojím na bojišti a bojuji. Byl to užasný kousek a ze série Call Of Duty se pomalu stávala velice známá herní série. U druhého dílu jsem už začal hrát i Multiplayer. Dá se hrát na mapách, kterých je oficiálně 13. Mohli jste hrát za Němce nebo za spojence (já hrál výhradně za Němce:D). Bylo tu několik modů - Search and Destroyed, TD. Hra je považovaná za nejlepší hru roku 2005.

3. Call Of Duty 3

Tento díl nevyšel na PC. Hra vyšla roku 2006 a mezi hráči je označován jako nejhorší díl série Call Of Duty. Hru vyvíjela herní společnost Treyarch s PI Studio. Hru sem osobně nehrál, v té době sem neměl konzoli a do ted' jsme se nedonutil do trojky vrazit peníze, takže o hře vím opravdu málo, ale zjistil sem si pár informací tak se s vámi podělím. Zahrajeme si za Američany, Brity, Kanadany, Poláky. Hra zůstává v druhé světové válce.

4. Call Of Duty 4: Modern Warfare

Tento díl je prozměnu považován za nejlepší díl herní série. Hru vytvořilo studio Infinity Ward, hra se odehrává v blizké budoucnosti první díl který se neodehrává ve druhé světové válce. Ve singleplayeru je hra rozdělena na 3 části, ve kterých většinou hrajeme za MacTavishe nebo za Paula Jacksona. Nevýhodou tohoto dílu je krátá herní doba pro zkušeného hráče to může být i klidně 5-6 Hodin pro průměrného 6-7 Hodin. O příběhu toho moc říkat nebudu, aby jste si ho mohli prožít co nejvíce. Multiplayer v tomto dílu je považován za nejlepší multiplayer vůbec, hraje se hojně v ProGamingu a do ted' se v něm konají turnaje. V multiplayeru najdeme základní mody jako Team Deathmatch nebo Search and Destroyed nebo Free for All. Základní hra obsahuje 17 map. Hra vyšla roku 2007.

5. Call Of Duty 5: World at War

Hra se opět po přestávce vrací do druhé světové války, ale tentokráte do Pacifiku a východní Evropy. Hru vyvinuli Treyarch. Hráč ve singleplayeru hraje za vojína Joe Millera a za vojína Dimitriho Petrenka a nekonec jako PO. Lock. Ve hře se poprvé je mod zvaný Zombies, kde s kamarádem se braníte vlnám zobmíku. Multiplayer zůstal v podstatě stejný a je mnoho prvků, které byly okoukané od starších dílů. Tento díl se nepřidal po bok Call Of Duty 4: Modern Warfare a tudíž se nehraje tak hojne v ProGamingu jako Modern Warfare. Hra vyška roku 2008.

6. Call Of Duty 6: Modern Warfare 2

Jde o volné pokračování 4 dílů Modern Warfare, hru opět vytvořilo studio Infinity Ward. Opět se dostaneme do blízké budoucnosti, hra je rozdělena na 3 části. V první hrajeme za Pcf. Josepha Allena, potkáme se i s MacTavishem, vývojáři si nechali otevřený konec a ten vrcholí ve třetím Modern Warfare. Multiplayer zde byl pro mě zábavný a užíval sem si ho, ale starý dobrý Modern Warfare. Hra vyšla roku 2009.

7. Call of Duty 7: Black Ops

Hra se odehrává v době studené války přesnějí od roku 1945 až do roku 1968. Hru vytvořilo stuido Treyarch. Zahrajeme si za Alexe Masona, příběh je vypráven formou vzpomínek a přemistujeme se do ruzných míst na světě. Ve hře je mnoho známých osobností - Fidel Castro, John Kennedy. Později nehrajeme jen za Masona. Grafika byla na svou dobu "hnusná" a herní doba také nebyla extra dlouhá a to vše měl zachránit multiplayer. Multiplayer byl v něčem podle mě přeplácaný. Nejvíc sem si obíbil mapu Nuketown, kde se dva týmy střetnou přímo. Hra vyšla roku 2010.

8. Call Of Duty 8: Modern Warfare 3

Pokračování Modern Warfare 2, na hře pracovalo studio Infinity Ward (Hodně lidí v tu dobu ze studia odešlo, proto pomáhaly další dvě studia) a to Raven, Sledgegammer Studios. Zahrajeme si opět za MacTavishe. Hra se odehrává v celém světě včetně České Republiky. Kde se podíváme do Prahy. Kampan byla opět velmi krátká. A hra je také celkem odsuzovaná, podle mě je to nejhorší díl Call Of Duty. Multiplayer je v podstatě nezměněný a přeplácaný. I přesto všechno se hra dočkala velké prodejnosti. Hra vyšla roku 2011.

 

9. Call Of Duty 9: Black Ops 2

Pokračování Black Ops, hra se odehrává v nedaleké budoucnosti a hrajeme za Davida Masona (sny Alexe Masona). Hra obasahuje mnoho vozidel a to hlavně z budoucnosti, neviditelný oblek atd.. V kampani máte také několik rozhodnutí takže hra se snaží bejt nelinearní, jako ostatní díly Call of Duty. Ve hře si zahrajeme i za postavy z Black Ops jedna, nehrajeme tudíž jen v budoucnosti. Multiplayer byl přepracován, jsou to scorestreaky a také takzvané "Divoké karty", můžete si vzít sekundární zbran třeba sniperku nebo kulomet. Toto je pro mě nejlepší díl od Modern Warfare

10. Call of Duty 10: Ghost

Byl oznámen i 10 díl a to s podtitulem Ghost, hra výjde zřejmě 5.Listopadu 2013. O hře toho moc nevím, hra bude představena 21.Května na Xbox Reveal akci.

... zde pokračujte v psaní ...

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama