Hlavním úkolem AI v The Callisto Protocol bude vás vyděsit
The Callisto Protocol Novinka Hlavním úkolem AI v The Callisto Protocol bude vás vyděsit

Hlavním úkolem AI v The Callisto Protocol bude vás vyděsit

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Umělá inteligence se bude adaptovat.

Reklama

The Callisto Protocol je hororová akční adventura a tak člověk už od počátku předpokládá, že se v ní bude hodně bát a umírat. Dosud však nebylo zcela jasné, jakou prioritu bude mít AI, jež se proti vám pustí s armádou zmutovaných monster. Podle nového rozhovoru pro VGC247 se má jednat o profesionálku na vyvolávání strachu. Mark James v něm tvrdí kupříkladu toto, "Máme úžasnou umělou inteligenci. Naše AI se někdy rozhodne, že na vás nezaútočí. Místo toho skočí do ventilace před vámi - a ujistí se, že to vidíte -, takže teď víte, že je tam nepřítel, který jen čeká na další příležitost, kdy může vyskočit z jiné ventilace a zaútočit na vás."

Hra má být dle Jamese plná průduchů, takže situací, kdy na vás monstrum vyskočí z šachty zřejmě nenastane málo. Vzbuzovat ve vás navíc mají stálý strach, protože nepříjemné překvapení bude čekat pouze v některých z nich a většinou nebude úplně jasné ve kterých. Celkově však nepůjde pracovat vždy s tím, že by vám každý nepřítel usiloval o život, velké procento z nich se ve vás bude primárně pokoušet vyvolat pocit strachu. Nikdy se navíc nemají chovat zcela stejně, AI totiž má hledat nejlepší cestu, jak se s vámi vypořádat. Už tato myšlenka sama o sobě zní hodně děsivě, adaptující se umělá inteligence totiž vždy dokáže nepříjemně překvapit.

Mimo těchto informací došlo k odhalení sběratelské edice, která vám nabídne vedle digitálního obsahu také působivě vypadající sošku.

Hlavním úkolem AI v The Callisto Protocol bude vás vyděsit
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama