Hogwarts Legacy dnes vychází na dalších platformách
Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy dnes vychází na dalších platformách

Hogwarts Legacy dnes vychází na dalších platformách

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podívejte se, jak hra běží na minulé generaci konzolí.

Reklama

Populární akční RPG Hogwarts Legacy, které začátkem února vyšlo na aktuální generaci konzolí a PC, se dnes dočkalo vydání verzí pro minulou konzolovou generaci v podobě PlayStationu 4 a Xboxu One. O kvalitách a vlastnostech hry se toho napsalo už dost, takže hlavní otazník visel nad optimalizací, jež i s přihlédnutí k odkladu těchto verzí představovala bezesporu pro vývojáře výzvu. Díky videu z kanálu ElAnalistaDeBits se můžete níže podívat, jak výsledek dopadl.

Konkrétně je k dispozici rozbor verzí pro základní PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro. Obě verze jsou z hlediska grafiky rovněž srovnávány s PS5 verzí. Hráči na základním PlayStationu 4 si hru mohou užít v rozlišení 900p v kombinaci s 30fps. Zvolit ale mohou také režim s odemčeným frameratem, ve kterém se počet snímků pohybuje v rozmezí 30-50 fps.

PlayStation 4 Pro nabízí rozlišení 1080p. I v tomto případě můžete zvolit mezi hraním s limitem na 30 fps nebo odemčeným frameratem, ve kterém se počet snímků pohybuje od 30 do 60 fps. U obou konzolí minimálně v testovaných pasážích nedochází k propadům pod 30 fps, což můžeme hodnotit jako příjemné překvapení.

Relativně stabilní framerate je dle očekávání vykoupen o poznání menší mírou detailů, horší vykreslovací vzdáleností, odstraněním některých objektů i nižším rozlišením, což je dobře patrné při srovnání s verzí pro PS5. Vzhledem k velkému výkonnostnímu rozdílu mezi těmito zařízeními to je však nevyhnutelné. Hráči na minulé generaci konzolí musí jako tradičně počítat také s výrazně delším načítáním.

I přes výše zmíněné kompromisy vše nasvědčuje tomu, že by si hru bez větších obtíží měli užít i majitelé starších konzolí. Uvidíme, jak se vývojáři popasují s připravovanou verzí pro Nintendo Switch, která by měla vyjít 25. července.

Kromě videa od ElAnalistaDeBits můžete zhlédnout také gameplay záběry z kanálu GameRiot, které ukazují v chodu PS4 verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama