Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy řádně využije funkce ovladače DualSense

Hogwarts Legacy řádně využije funkce ovladače DualSense

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Ovladač se v rukou promění na hůlku. Tedy alespoň pocitově.

Reklama

Fanoušci světa čar a kouzel se letos jistě nejvíce těší na nový videoherní výlet do Bradavic, a to v rámci titulu Hogwarts Legacy, který nám umožní se vžít do kůže studenta této oblíbené kouzelnické školy a zažít neopakovatelná dobrodružství. A vývojáři z Avalanche aktuálně tvrdí, že celá tato výprava bude ještě kouzelnější na PlayStationu 5 za pomoci ovladače DualSense.

Jak už asi víte, tak tento ovladač nabízí různé speciální vychytávky, jako je haptická odezva či adaptivní spouště. A právě ty budou řádně využity i v Hogwarts Legacy.

Za pomoci těchto funkcí by totiž mělo být sesílání kouzel vyloženě cítit, kdy každé takové zaklínadlo bude mít své typické chování, kdy už pouze za pomoci haptické odezvy budete schopni rozpoznat, o jaké se jedná. Tím by tedy mělo dojít k tomu, že se ovladač ve vašich rukou promění do kouzelné hůlky, což umocňuje i fakt, že autoři efekty izolovali do pravé strany ovladače, kde vaše postava hůlku drží (jakožto levák se cítím být uražen!). Tyto vychytávky však nepůjde poznat pouze během kouzlení, ale i v rámci ostatních aktivit, jako je létání na koštěti, hipogryfovi či vaření lektvarů.

Nezapomnělo se ale ani na další prvky, mezi něž patří světelný pásek, který bude blikat a svítit na základě právě probíhající situace, zatímco v dobách klidu bude pulzovat barvami vaší koleje (Havraspár - modrá a bronzová; Mrzimor - žlutá a černá; Zmijozel - zelená a stříbrná; Nebelvír - šarlatová a zlatá).

Klíčovým prvkem také ale bude ozvučení, které využije technologii Tempest 3D, aby vám zvukově neunikly ty nejmenší detaily. Samozřejmě ale také nebudou chybět rychlé načítací časy díky rychlému SSD či podpora karet aktivit a zabudované pomoci s jednotlivými problémy.

Na hru se můžeme těšit na konci tohoto roku, a to ve verzích pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama