Hogwarts Legacy se stalo nejlépe prodávanou hrou posledních šesti let
Call of Duty: Modern Warfare 2 Novinka Hogwarts Legacy se stalo nejlépe prodávanou hrou posledních šesti let

Hogwarts Legacy se stalo nejlépe prodávanou hrou posledních šesti let

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Zastínilo i Red Dead Redemption 2 nebo Call of Duty: Modern Warfare 2.

Reklama

Hogwarts Legacy je i přes některé kritické názory trhákem, o jehož úspěchu se dá jen těžko debatovat. Během pouhých tří týdnů prodejů se dle informací serveru Game Industry hra stala pátou neprodávanějším titulem posledních dvanácti měsíců umístěným za takovými titány jako FIFA 23, Call of Duty: Modern Warfare 2, Grand Theft Auto 5 nebo Elden Ring. Výlet do Bradavic nedominuje pouze datum z posledních týdnů, ale také dokonce celkovým statistikám evropského žebříčku odstartovaném před šesti lety, kde je aktuálně šestkou, což na nováčka není vůbec zlé.

Hogwarts Legacy se stalo nejlépe prodávanou hrou posledních šesti let

Pokud jde o samotný start, tak v tomto ohledu předčilo Hogwarts Legacy třeba Red Dead Redemption 2 či Call of Duty: Modern Warfare 2. I přes impozantní úspěch tohoto díla, padla poptávka po hrách o 10 % dolů, což je odůvodněno absencí skutečně zajímavých titulů. Dobře se však vedlo určité části konzolí. Prodeje PS5 vzrostly pětkrát a špatně na tom nebyl ani Xbox Series X/S, u nějž byl nárůst o pěkných 13 %. Nedařilo se naopak Nintendo Switch, o které nebylo na evropském trhu zájem, takže jeho prodeje klesly o 28 %.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama