Hororovka Monstrum straší hráče v opuštěné lodi
Monstrum Novinka Hororovka Monstrum straší hráče v opuštěné lodi

Hororovka Monstrum straší hráče v opuštěné lodi

ElementGamer

ElementGamer

4

Další hororovka, tentokrát od studia Junkfish. Jak se hraje a máme se vůbec na co těšit?

Reklama

Kvalitních hororových her ubývá a kvantita převažuje nad kvalitou. Jak si v tomto ohledu povede Early Access nové, strašidelné hry Monstrum? Na první pohled vypadá obyčejně, ale nesuďme knihu podle obalu.

Samotná hra je zasazena do opuštěné lodi. Probudíte se a nepamatujete si, kdo jste, kde jste a za jakým účelem jste se do lodi dostali. Brzy zjistíte, že nejste na palubě sami a honí vás podivná příšera. A jako vždy - musíte přežít, prohledat loď a za jakoukoliv cenu se dostat ven.

V Early Access verzi jsou dostupné dva typy monster. Hra je proměnlivá, a tak při každém postupu hrou můžete zaznamenat jiný druh. Krom toho jsou úrovně náhodně generované, takže po každé smrti se objevíte na “jiné” lodi. Tato mechanika je rozhodně zajímavá, a pokud ji vývojáři dobře využijí, nebude hra postrádat znovuhratelnost a chuť objevovat.

Budete schopni utéct třemi způsoby - helikoptérou, ponorkou, či záchranným člunem. A jak už je zvykem, abyste mohli to prokleté místo opustit, budete si muset prodloužit pobyt a zajistit si důležité součástky a najít potřebné nástroje.

Po grafické stránce nemůžeme čekat nic úžasného. Hra je teprve ve vývoji a navíc pojede na Unity enginu.

Hra míří především na milovníky survival hororů, které by měla nadchnout, ale ostatní může frustrovat. Najít nástroje nebude nic jednoduchého a styl hraní bude prostě pokusy-omyl.

Monstrum nabízí především unikátní zážitek z hlediska utíkání, nalézání cest, prohledávání a strachu o svůj život. Pokud jste fanoušek žánru, směle do toho, radí Dsogaming.net. Hra stojí 12,44 eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama