Hotovo: Activision Blizzard patří Microsoftu
Novinka Hotovo: Activision Blizzard patří Microsoftu

Hotovo: Activision Blizzard patří Microsoftu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

18

Společnosti uzavřely protahovanou akvizici.

Reklama

Po bezmála dvou letech od oznámení se největší obchod videoherního průmyslu stává skutečností. Mircosoft od nynějška vlastní Activision Blizzard a všechny jeho značky jako Call of Duty, Diablo, Warcraft nebo Crash Bandicoot. Klíčová je také mobilní divize King, se kterou se pojí mimo jiné série Candy Crush.

Microsoft uzavřel obchod jen krátce poté, kdy ho schválil poslední oponující regulační úřad ve Velké Británii. Přesvědčit musel dříve také regulační úřady Evropské unie a u soudu se střetl s americkou Federální obchodní komisí.

Nakonec Microsoft adresoval obavy převážně britských úřadů z monopolizace cloudového trhu a přislíbil odprodání streamovacích práv mimo Evropu Ubisoftu. Na poli konzolí se Microsoft zavázal vydávat Call of Duty na PlayStation po dobu deseti let a přinést sérii také na konzole od Nintenda.

Activision, Blizzard a King vytvoří v rámci Xboxu nové divize po boku Xbox Game Studios a Bethesdy. Bobby Kotick pak zůstane na žádost Phila Spencera v čele Activision Blizzardu do konce roku, aby napomohl hladké integraci.

„Ode dneška začínáme pracovat na tom, aby se oblíbené značky Activisionu, Blizzardu a Kingu dostaly do Game Passu a na další platformy. Více informací o tom, kdy se můžete na hry těšit, vám oznámíme v následujících měsících,“ píše šéf Xboxu Phil Spencer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama