Hráči jsou frustrováni přístupem Rockstar Games k Red Dead Online
Novinka Hráči jsou frustrováni přístupem Rockstar Games k Red Dead Online

Hráči jsou frustrováni přístupem Rockstar Games k Red Dead Online

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

11
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Kampaň #SaveRedDeadOnline trenduje na Twitteru už několik dní.

Reklama

Ačkoliv nedosahuje takové pozornosti jako Grand Theft Auto Online, je online režim pro Red Dead Redemption 2 stále velmi oblíbený. Rockstar ovšem soustředí větší část svých prostředků do plnění obsahu GTA Online. A právě zde přichází problém. Poslední, skutečně velká aktualizace pro Red Dead Online byla vydána minulý rok v červenci. Není proto divu, že hráči a fanoušci této online kovbojky mají se začátkem roku nedostatek obsahu. Kritika se rovněž obrací na velmi špatnou komunikaci s vydavatelem hry, tedy samotným Rockstarem. Výsledkem těchto souvislostí je už několikadenní internetová "kampaň" s názvem #SaveRedDeadOnline, která, jak už asi sami můžete uhádnout, chce zachránit Red Dead Online.

Aktualizace s názvem Blood Money vyšla 13. července 2021. Ačkoliv se jednalo o poměrně velkou aktualizaci, která přidala do hry několik nových misí, málo z nich bylo unikátních a přineslo nějaké nové odměny. Hráči a fanoušci Red Dead Online tak začali poukazovat na aktualizace, kterých se dočkalo GTA Online. Ty přidaly spoustu obsahu a objevila se v nich i velká jména, jako například Dr. Dre. O to víc se cítili hráči RDO frustrovaní.

Ona frustrace pokračovala také 6. ledna, kdy Rockstar oznámil měsíční akci v Red Dead Online. Ta nebyla vůbec ničím originální, protože nepřidala žádný nový obsah, ale místo toho zvýšila odměny za staré mise a aktivity. Zhruba v tu dobu se začaly na Twitteru objevovat příspěvky s označením #SaveRedDeadOnline, kde se stále víc hráčů dělí o příběhy ohledně toho, jak moc je hra bavila, a jak se nyní cítí společností Rockstar opuštěni.

Samozřejmě musíme vzít v potaz ztížené podmínky vývoje způsobené pandemickou krizí. Nicméně i během ní je obsah pro GTA Online neustále plněný různými a masivními aktualizacemi. A to se bohužel pro fanoušky online westernu prostě nedaří zajistit. To se nepochybně odráží i na zájmu a průměrném počtu hráčů, byť bylo GTA Online vždy více oblíbenější. Podle Steam Charts navštívilo Red Dead Online za posledních 30 dní v průměru 2800 hráčů, což je o 70% méně než to mu bylo začátkem minulého roku. Za to GTA Online za poslední měsíc hlásí v průměru 101 tisíc hráčů, tedy podobný počet, jako v lednu roku 2021.

Pro mnohé ze zapojených do kampaně to dokonce není jen požadavek na více aktualizací obsahu, ale volání po větší komunikaci ze strany vydavatele a vývojáře stojícího za RDO, GTA V a dalšími hrami. Společnost Rockstar Games na kampaň samozřejmě zatím nereagovala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama